Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

 Δημήτρης Κούβελας

(καθηγητής Φαρμακολογίας):
"ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ"...
Αξίζει να διαβαστεί το παρακάτω άρθρο (στην εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ") τού διευθυντή Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας Δ.Κούβελα.
Ο οποίος ως ειδικός υπογραμμίζει αυτά που καθημερινά διαπιστώνει (και λέει) κάθε μη ειδικός αλλά νουνεχής, σωστά ενημερωμένος και αφυπνισμένος Έλληνας (και μη).
Ο οποίος αφυπνισμένος - συκοφαντικά και ελλείψει επιχειρημάτων - αποκαλείται "ψεκασμένος" ή "συνωμοσιολόγος" από έναν εγκληματικά απαράδεκτο πρωθυπουργό, ή από δήθεν "συνετούς" και "υπεύθυνους" συμπολίτες, των οποίων η κρίση έχει θολώσει λόγω υπερβολικού φόβου από την τρομοκρατία των καλοταϊσμένων συστημικών ΜΜΕ...
Ποιοι είναι τελικά οι πραγματικά υπεύθυνοι και ποιοι οι χειραγωγούμενοι;..
Θανάσης Γκόρδης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
"Και τώρα;
Και τώρα, "Εάλω η πόλις"...
Το σύστημα υγείας, το μόνο που βοηθάει να αντιμετωπίζονται οι υγειονομικές κρίσεις, ήδη καταρρέει.
Καταρρέει διότι η πολιτεία αρνήθηκε να αντιληφθεί την νομοτελειακή πορεία των επιδημιών και θεώρησε ότι με μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα και επικοινωνιακά τεχνάσματα θα απέφευγε την υγειονομική κρίση, «αβρόχοις ποσίν»!..
Και θα έπειθε τούς πολίτες για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά της...
Δυστυχώς, για όλους μας, ο ιός ακολούθησε την προκαθορισμένη πορεία, όπως πολλοί από εμάς επέμεναν να επισημαίνουν.
Τι συνέβη λοιπόν;
Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας χαμηλής νοσηρότητας και θνητότητας ιός, κατάφερε το ακατόρθωτο.
Ο κορωνοϊός, όπως γνωρίζαμε εδώ και καιρό, έχει μία θνητότητα τής τάξης τού 0,15-0,20%.
Ακόμα λοιπόν και αν προσβάλει το σύνολο των κατοίκων τής χώρας μας (περίπου 10 εκατομμύρια), θα οδηγήσει σε θάνατο περίπου 15.000 ανθρώπους. Το σύνολο των θανόντων αποτελείται, κατά κανόνα, από άτομα μεγάλης ηλικίας, παχύσαρκα, με συνοδά νοσήματα.
Επομένως μέσα σε ένα έτος, κάποιοι από αυτούς θα είχαν χάσει την ζωή τους από άλλες αιτίες, κυρίως λόγω γήρατος.
Επομένως, η θνησιμότητα (θάνατοι από κάθε αιτία), που στην Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στις 120.000 ετησίως, δεν θα αυξηθεί ούτε κατά 15.000, αλλά μόνο κατά έναν αριθμό που δεν θα γινόταν καν αντιληπτός, καθώς θα βρισκόταν μέσα στα πλαίσια τής φυσιολογικής ετήσιας διακύμανσης.
Αν λοιπόν εμφανιζόταν μία διακύμανση τής τάξης τού 5%, θα λέγαμε ότι ήταν λίγο βαρύτερος ο χειμώνας φέτος, αλλά δεν θα είχε συμβεί και τίποτα σημαντικό.
Στο εγγύς όμως παρελθόν, λόγω τής καλλιέργειας τού φόβου, τής καθημερινής προβολής εικόνων θανάτου και τής προσπάθειας τού συνόλου των ΜΜΕ να μάς πείσουν για την βλαπτικότητα τού ιού, οδηγούνται νοσούντες κάθε κατηγορίας - λοιμώδους και μη αιτιολογίας - στα ίδια τριτοβάθμια νοσοκομεία, όπου δημιουργείται μία τεράστια εστία διασποράς!..
Ακριβώς στα σημεία από τα οποία οι πολίτες θα έπρεπε να προστατευτούν με κάθε τρόπο!
Η ανύπαρκτη πρωτοβάθμια αποδομήθηκε περαιτέρω με την μεταφορά προσωπικού από τα περιφερικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας στα τριτοβάθμια νοσοκομεία.
Η πράξη αυτή δείχνει απελπισία στα κέντρα αποφάσεων, μεταφέρει την γραμμή άμυνας στην καρδιά τού συστήματος υγείας και επιδεινώνει αντί να βοηθάει την κατάσταση...
Οι πρωτοβάθμιοι αυτοί γιατροί δεν είναι εξειδικευμένοι και ενώ δεν μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στις ειδικές μονάδες, εμποδίζονται να εξυπηρετήσουν τον πληθυσμό ευθύνης τους.
Αποτέλεσμα τής παραπάνω δράσης είναι να μεταφέρονται όλοι οι ασθενείς, και για οποιοδήποτε λόγο, από την περιφέρεια στα μεγάλα νοσοκομεία.
Προσλήψεις μονίμων ειδικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού δεν έγιναν ποτέ, συμβάσεις ιδιωτών για την πρωτοβάθμια και υπηρεσίες υγείας στην περιφέρεια δεν συζητήθηκαν καν, ενώ μεταφέρθηκαν πόροι από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία.
Έγινε ό,τι χειρότερο για την αντιμετώπιση μιας αναμενόμενης, σε κάθε νοήμονα πολίτη, κατάστασης.
Και τι συμπληρώνει το κακό; Ένα αυστηρό lockdown, που ενώ δεν μπορεί να αναστείλει την σφοδρότητα τού ιού, εμποδίζει και κάθε άλλη λειτουργία τής κοινωνίας, επιδεινώνοντας συνολικά τούς δείκτες υγείας (σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας)!.. Φέρνοντας με τραγικό και ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ τρόπο μία οικονομική καταστροφή, αποδομώντας το δημοκρατικό πολίτευμα, απειλώντας τα δικαιώματα των πολιτών και καλλιεργώντας φόβο στο σύνολο των κατοίκων τής Ελλάδας...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου