Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ιταλία: Με εντολή Σαλβίνι διέλυσαν καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Ρώμη

«Οι χώροι της ανομίας δεν θα γίνονται πλέον ανεκτοί» δήλωσε ο Σαλβίνι και γκρέμισε τους καταυλισμούς όπου διέμεναν πρόσφυγες, μετανάστες και Ρομά 😯
Σχεδόν 200 άνθρωποι ζούσαν στον καταυλισμό της οργάνωσης αρωγής Baobab Experience sth Ρώμη, ιδίως μετανάστες, καθώς και άστεγοι και Ρομά.
Όμως εδώ και μερικές ώρες έχουν μείνει στην κυριολεξία στο δρόμο, αφού με εντολή του υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας ο καταυλισμός -ένας από τους γνωστότερους στην Αιώνια Πόλη- διαλύθηκε.
Τo προηγούμενο Σαββατοκύριακο χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ρώμη κατά της πολιτικής της κυβέρνησής τους στο προσφυγικό.
Κρατώντας στα χέρα πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετρούν» οπαδοί αριστερών οργανώσεων και πολέμιοι του ρατσισμου έφθασαν το Σάββατο από 50 ιταλικές πόλεις για να κάνουν πορεία στους δρόμους της Ρώμης διαμαρτυρόμενοι κατά της αυστηροποίησης της νομοθεσίας αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου μετά την έγκριση από την ιταλική Γερουσία διατάγματος που διευκολύνει τις απελάσεις μεταναστών και ουσιαστικά βάζει στον πάγο τη χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
Η κυβέρνηση των λαϊκιστών αποσκοπεί μεταξύ άλλων να δημιουργήσει και μεγάλα κέντρα υποδοχής για τους αιτούντες άσυλο. Τα σχέδιά της έχουν προκαλέσει ανησυχία στην UNHCR, η οποία θεωρεί πως δεν παρέχονται «επαρκείς εγγυήσεις» ειδικά σε άτομα τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, όπως τα θύματα βασανιστηρίων ή βιασμών.
Το διάταγμα θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή, και αναμένεται να υπερβεί και το τελευταίο εμπόδιο πριν τεθεί σε εφαρμογή αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει σταθερή πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου