Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Συντάξεις: Κρύβουν τις μειώσεις – Μαχαίρι ακόμη και στα ποσά κάτω των 500 ευρώ

Αλλάζουν οι συντάξεις που λαμβάνουν 2.000.000 συνταξιούχοι – Με τρικ κρύβουν τις μειώσεις για να μην υπάρξουν αντιδράσεις
Μπορεί ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, όπως η Θεανώ Φωτίου να συνιστούν υπομονή, ωστόσο οι συντάξεις θα μειωθούν. Οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα των μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, οπότε και θα λάβουν τη σύνταξη Ιανουαρίου.
Από τον επανυπολογισμό θα επηρεαστούν περίπου 2.000.000 συνταξιούχοι, θα μείνουν εκτός οι αγρότες και οι συνταξιούχοι της Τράπεζας Ελλάδος
Οι μειώσεις που θέλουν να κρύψουν
Με τις εκλογές; να μυρίζουν όλο και πιο έντονα φαίνεται ότι υπάρχει μια προσπάθεια να μείνουν οι μειώσεις χαμηλά στην ατζέντα. Κάποιοι μάλιστα, αν και οι μειώσεις έχουν ψηφιστεί και είναι δεδομένες, συστήνουν… υπομονή, μέχρι να έρθουν τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα μέτρα δηλαδή που όπως υπόσχεται η κυβέρνηση θα ανακουφίσουν τους πολίτες από τα μνημονιακά μέτρα.
Το θέμα είναι ότι οι περικοπές αφορούν περίπου 1.500.000 συνταξιούχους και αυτοί πρώτα θα υποστούν τις περικοπές που ισοδυναμούν με απώλεια μιας ως και τριών συντάξεων τον χρόνο και ύστερα ίσως λάβουν… αντίδωρο, ανάλογο με εκείνο του κοινωνικού μερίσματος.
Κατά έναν “περίεργο” τρόπο αν και θα έπρεπε όλοι οι συνταξιούχοι να βλέπουν από 1/1/2018 στα εκκαθαριστικά των συντάξεών τους τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν με τον υπολογισμό, αυτές είναι… άφαντες. Κάπως έτσι επί της ουσίας κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρήματα θα χάσει ή αν είναι από τους τυχερούς, πόσα χρήματα θα κερδίσει.
Οι αποκαλύψεις ωστόσο που έρχονται από τα έγγραφα των υπηρεσιών δείχνουν το μέγεθος των περικοπών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι μειώσεις δεν αφορούν μόνο συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ όπως ισχυρίζονται στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και τους ανρθώπους που λαμβάνουν συντάξεις της τάξης των 480 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου