Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020


Νικολαος Ταμουριδης. 

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και της χώρας από τους "τεχνοκράτες" και τους ανίκανους πολιτικούς συνεχίζεται...

Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας για εξάπλωση του κορονοϊού στο 32% του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης, το γραφείο τύπου της Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυνική παραδοχή του κ. Κικίλια για ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη στο 32% του πληθυσμού αποτελεί κόλαφο για την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της επιδημίας. Ενώ η χώρα παραδίδεται σε ένα νέο lock down που συντρίβει την ήδη βαρέως πληγείσα εθνική οικονομία, έρχεται μια παραδοχή που απομειώνει την αποτελεσματικότητα αυτής της νέας καραντίνας, καθώς προσπάθεια ανάσχεσης της ασθένειας όταν έχει υπάρξει ήδη τέτοια επέκταση μπορεί να έχει πολύ περιορισμένα αποτελέσματα με τεράστιο κόστος όμως στην οικονομία και την κοινωνία.
Από τη δήλωση Κικίλια τεκμαίρεται ότι η κυβέρνηση αμέλησε ( ; ) να πραγματοποιήσει διαρκείς και εκτεταμένους ελέγχους διαμέσου test στη Βόρεια Ελλάδα ήδη από το καλοκαίρι, παρότι η περιοχή είχε πληγεί από την αθρόα προσέλευση τουριστών που νοσούσαν από τις χώρες των Βαλκανίων, γεγονός που είχε οδηγήσει στο εκ νέου κλείσιμο της τουριστικής αγοράς τότε μετά από πολύ λίγες μέρες λειτουργίας. Όλη αυτή την περίοδο υπήρχαν διαρκή μηνύματα, μέσω των ερευνών στα λύματα της Θεσσαλονίκης που δημοσιοποιούνταν, ότι η επέκταση της ασθένειας προχωρούσε με ταχείς ρυθμούς, δίχως να υπάρξει επί της ουσίας κινητοποίηση της κυβέρνησης για εντοπισμό των φορέων μέσω test και απομόνωσή τους με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης.
Αντιθέτως, είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε από την κυβέρνηση μια επικοινωνιακή εργαλειοποίηση των αυξημένων κρουσμάτων, που δια γυμνού οφθαλμού φαίνονταν από τις αρχές Οκτωβρίου στις καθημερινές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ, για να στοχοποιηθεί η νεολαία και η εκκλησία. Η διαρκής επικοινωνιακή επίκληση της “ατομικής ευθύνης” των πολιτών και αυτή η στοχοποίηση των νέων και της εκκλησίας δεν μπορεί να συγκαλύψει τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σε συνδυασμό με την πλημμελέστατη θωράκιση του ΕΣΥ τους μήνες που μεσολάβησαν από την πρώτη καραντίνα, ο κύριος Μητσοτάκης ας μην κρύβεται πίσω από τους πολίτες και ας αναλάβει εξ ολοκλήρου τις κυβερνητικές ευθύνες για ό,τι συμβεί στη Βόρεια Ελλάδα.
Ως Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση, διατηρώντας εξαρχής τις επιφυλάξεις μας για τη στρατηγική διαχείρισης του κορονοϊού στην πατρίδα μας, κρατάμε ως σημαντικό στοιχείο τη σταδιακή επέκταση της ανοσίας σε ευρύτατα τμήματα του πληθυσμού με σημαντικά χαμηλότερη θνητότητα στον πληθυσμό από αυτή που επικαλείται το κυρίαρχο αφήγημα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς αυτό να επιτρέπει εφησυχασμό ως προς την προστασία των ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου