Τρίτη 10 Ιουλίου 2018


Χάσαμε και τα Μακεδονικά προϊόντα – Ο ΟΗΕ θα αποφασίζει για την τύχη τους

Χάσαμε και τα Μακεδονικά προϊόντα
Παραδοχή Τσίπρα ότι πλέον ο ΟΗΕ θα αποφασίζει για την τύχη τους
Ουσιαστική αποδοχή της απώλειας του εμπορικού σήματος της Μακεδονίας είναι η χθεσινή αποστροφή του Πρωθυπουργού που αφορά τη δυνατότητα χρήσης του εμπορικού όρου “Μακεδονικός” στα προϊόντα των Ελληνικών επιχειρήσεων.
Ο Πρωθυπουργός, με κυνικό τρόπο δήλωσε ότι τα Ελληνικά προϊόντα δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονικός” παρά μόνο με ειδική άδεια κάποιας επιτροπής του ΟΗΕ!
O Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, , επιχειρώντας να παραπαλανήσει το ακροατήριό του, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα τον όρο μονοπωλούν οι Σκοπιανοί, ως εκ τούτου η συμφωνία αποτελεί ευκαιρία για τις Ελληνικές επιχειρήσεις.
Ασφαλώς το επιχείρημα αυτό είναι ψευδές, διότι τα ελληνικά (μακεδονικά) προϊόντα και οι επιχειρήσεις, είχαν απόλυτο πλεονέκτημα λόγω της θέσης της Ελλάδας στην Ε.Ε., ενώ τα προϊόντα των Σκοπίων πολλές φορές μπλοκάρονταν από τα Ελληνικά επιμελητήρια και από διεθνείς φορείς λόγω του σήματος που επεδίωκαν να χρησιμοποιούν.
Τώρα όμως, λόγω της συμφωνίας του κ. Τσίπρα με τον κ. Ζάεφ, το πλεονέκτημα περνά στα Σκόπια, όπου λόγω της κρατικής “Μακεδονικής” υπόστασής τους και της ταυτότητάς τους θα μπορουν ευκολότερα να προσπορίζονται τον όρο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να αμφισβητούν όσα (ελληνικά) προϊόντα δεν αποδέχονται παραπέμποντάς τα σε κάποια επιτροπή του ΟΗΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου