Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ..."ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" - ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΟΡΙΟ




Mέσα στον πολιτικό "θόρυβο" της ψήφισης του νέου επαίσχυντου Μνημονίου διέφυγε της προσοχής των πολιτών ότι ένας εκ των βασικών όρων του  είναι η εισβολή της Εφορίας στα σπίτια τους!

Φυσικά και τα εγχώρια ΜΜΕ φρόντισαν να μην "φωτιστεί" ιδιαίτερα αυτή η "λεπτομέρεια", καθώς είναι γνωστό ότι ο Έλληνας θεωρεί την Εστία του ιερή και δεν δέχεται κρατικές εισβολές όπως μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συμβαίνει.

Μόλις αυτό καταστεί δυνατό καταργείται το οικιακό άσυλο των πολιτών. Φυσικά η έρευνα θα έχει ως στόχο να αποδείξει η Εφορία-που δεν χρειάζεται να το κάνει απλά θα το ισχυρίζεται-ότι ο φορολογούμενος ζει πλουσιοπάροχα και θα πρέπει να δίνει εξηγήσεις για οτιδήποτε έχει στην κατοχή του όπως μπιμπελό,βάζα,πορσελάνες,βιβλία, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσεως, ρούχα, παπούτσια, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Ακριβώς έτσι γινόταν στο ολοκληρωτικό καθεστώς του μέλλοντος στο πασίγνωστο κόμικ "Δικαστής Ντρεντ" όπου οι Δικαστές έσπαγαν την πόρτα εμπαιναν μέσα και έλεγχαν ακόμα και τα σανδάλια του φορολογούμενου, αν έχει αποδείξεις κ.λ.π

Εάν δεν έβρισκαν τίποτα επιλήψιμο επιδιόρθωναν τις ζημιές και ζητούσαν συγγνώμη για την ενόχληση, αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί σε καιρό Μνημονίου, όπου όλοι μπορούν να είναι ένοχοι, με μοναδική ευκολία, και οι συγγνώμες περιττεύουν.

Σημειώνεται ότι οι "δικαστές" είχαν ενοποιήσει την νομοθετική,την εκτελεστική, και την δικαστική εξουσία, έκαναν συλλήψεις και έβγαζαν ποινές και πρόστιμα επί τόπου.

Για την Εφορία και τους δανειστές όλοι οι Έλληνες θα είναι εκ προοιμίου ένοχοι, και το κυριότερο θα είναι αδύνατο να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Εφόδους ακόμα και σε σπίτια προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, να κάνουν οι «ράμπο» της εφορίας.

Η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στο μνημόνιο ρύθμιση η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους μήνες, επιτρέποντας στην εφορία να μπουκάρει σε σπίτια.

Η ακριβής διαδικασία δεν ξεκαθαρίζεται όμως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι έως τον Οκτώβριο του 2015 θα πρέπει να εξασφαλιστεί η επαρκής πρόσβαση της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου.

Τον Σεπτέμβριο προβλέπεται η επέκταση του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών ώστε οι ελεγκτές να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων σε βάθος δεκαετίας.

Παράλληλα, έως τον Νοέμβριο έρχεται κοκτέιλ μέτρων για τις αδήλωτες καταθέσεις, με νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη χωρίς αμνηστευτική διάταξη.

Άλλωστε μετά την ψήφιση του μνημονίου από τη Βουλή, θα σημάνουν αλλαγές και στο ακατάσχετο κατώτατο όριο με αυτό να μειώνεται από 1.500 ευρώ σε 1.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου