Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχαράσσει την Ιστορία της Ελλάδας – «Κόβει» τα στρατιωτικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821 από τα βιβλία των μαθητών της ΣΤ” Δημοτικού
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραχαράσσει την Ιστορία. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπό τον Κώστα Γαβρόγλου είναι έτοιμη να διαγράψει τα στρατιωτικά ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821 και να τα αντικαταστήσει με «λάιτ» κοινωνικά ιστορικά γεγονότα που φθάνουν μέχρι τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και την εισβολή στο Ιράκ.
Φαίνεται μάλιστα πώς ο κ. Γαβρόγλου που πρόσφατα χαρακτήρισε αναχρονιστική την διαγωγής για τους μαθητές να έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ισοπεδώσει την Ιστορία που θα διδάσκονται οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αυτό φάνηκε χθες, όταν στο συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας μίλησε για την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ας πάμε όμως στα της Ιστορίας. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας από της Γ” Δημοτικού έως και την Α” Λυκείου εισηγείται απίστευτα πράγματα. Σε γενικό πλαίσιο το ΙΕΠ αλλοιώνει τη ροή της διδασκαλίας της Ιστορίας, προτείνει περισσότερες πηγές και ψηφιακά εργαλεία και προτάσσει τη συσχέτιση της εθνικής και της παγκόσμιας πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου