Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ.κ.ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

Αγαπητέ μοι,
_______Εύλογη η απορία σας και σας ευχαριστώ, διότι μου δίδετε την ευκαιρία να δώσω μίαν εξήγησιν.
_______Παρακολουθώ κατά το δυνατόν και από ετών ήδη το δράμα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, συμπαθώ δε τους σεβάσμιους Πατέρες της Μονής. Παρά ταύτα η υπόθεσίς των  εκκλησιαστικώς  ανήκει σε ξένη εκκλησιαστική δικαιοδοσία.
________Οι Ιεροί Κανόνες, λοιπόν, δεν επιτρέπουν στον Επίσκοπο να αναμειγνύεται σε θέματα, τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλου τινός Επισκόπου, δηλ. κάποιας άλλης εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας. 
________Βεβαίως η Απόφαση του Δικαστηρίου για τον Γέροντα Μεθόδιο είναι πολύ σκληρή και διά τούτο προφανώς άδικη. Οι Δικασταί εξήντλησαν όλην την αυστηρότητα του Νόμου σε ένα, τόσον εκ του αξιώματος, όσον και εξ επόψεως ηλικίας, σεβάσμιο Γέροντα! Παρά ταύτα και πάλιν εκεί, δηλ. στο χώρο της Δικαιοσύνης, ημείς, ως ασκούντες Διοίκηση, δεν δυνάμεθα να υπεισέλθουμε. Τόσοι καί τόσοι πυρπολούν και καταστρέφουν! Συλλαμβάνονται και ευθύς απολύονται! Τι κρίμα! Ο π. Μεθόδιος «θα πληρώσει» για όλους αυτούς τους βομβιστές  και αναρχικούς;
________Προσευχόμεθα γιά τον όσιο Γέροντα! Ο Θεός θα ανταμείψη και την αγωνιστικότητά του για την Αγίαν Ορθοδοξίαν μας, αλλά και την υπομονήν το για τις διώξεις, τις οποίες υφίσταται είτε από τήν Εκκλησιαστική, είτε από την Πολιτική Εξουσία.
________Ως ένα μικρό δείγμα μιάς ήρεμης συμπαραστάσεως πρός τον Ήρωα Γέροντα Μεθόδιο, (χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αμνηστεύουμε ή και εγκρίνουμε τη χρήση βομβών κλπ.), αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια μερικά πληροφοριακά στοιχεία, όπως μας κοινοποιήθησαν από φίλτατο Θεολόγο, τον κ. Νικ. Σαβ., ο οποίος με άγρυπνο βλέμμα παρακολουθεί τα εκκλησιαστικώς δρώμενα, τον οποίο και από τη θέση αυτή θερμότατα ευχαριστούμε. 
Αίγιον, 10 Φεβρουαρίου 2017
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  
********************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου