Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Να μαθαίνουν τούρκικα και τα Ελληνάκια, ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα οι φωνές στελεχών της μουσουλμανικής μειονότητας που προτρέπουν την κυβέρνηση να μετατρέψει τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην Θράκη σε δίγλωσσα.
Ανάμεσα στα στελέχη αυτά συγκαταλέγεται και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, γνωστός στο πανελλήνιο για τις σχέσεις του με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τους εγκάθετους της Άγκυρας στην περιοχή.
«Εφόσον το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τους μαθητές για την ένταξη τους στην εκπαίδευση και η φοίτηση τους είναι υποχρεωτική, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσα σχολεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε δήλωση του που φιλοξενείται στο «Πρώτο Θέμα».

Η δύναμη του Ζεϊμπέκ δεν είναι τόσο η ιδεολογικοπολιτική ταύτισή του με την Κουμουνδούρου όσο το γεγονός ότι φέρνει τις αριστερόστροφες μουσουλμανικές ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ
«Με τον τρόπο αυτό Ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους θα αναγκαστούν να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο. Επιπλέον, οι μη τουρκογενείς της μειονότητας που αποτελούνται από Πομάκους και Ρομά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την ελληνική γλώσσα στο νηπιαγωγείο, κάτι που θα τους οδηγήσει στη συνέχεια στα τουρκόφωνα σχολεία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου