Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Γερουσιαστής ΗΠΑ: Νοσοκομεία εισπράττουν τριπλάσια επιδότηση για βεβαίωση θανάτου από κορονοϊό

Ο γερουσιαστής Dr. Scott Jensen από τη Μινεσότα εμφανίστηκε χθες το βράδυ στο The Ingraham Angle για να συζητήσει πώς
το εθνικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ πληρώνει αμερικανικά νοσοκομεία περισσότερο, αν οι γιατροί καταλογίζουν ασθενείς με διάγνωση COVID-19.

“Κανείς δεν μπορεί να μου πει μετά από 35 χρόνια στον κόσμο της ιατρικής ότι μερικές φορές αυτά τα πράγματα έχουν αντίκτυπο σε αυτό που κάνουμε”, προειδοποίησε ο γερουσιαστής Dr. Jensen.

Σε άλλη εμφάνισή του, ο Γερουσιαστής Δρ Jensen, ο οποίος είναι γιατρός στην Μινεσότα, είπε σε ένα τοπικό σταθμό ότι έλαβε ένα έγγραφο 7 σελίδων που τον καθοδηγούσε πώς να συμπληρώνει τα πιστοποιητικά θανάτου με διάγνωση “Θάνατος Από Κορονοϊό” χωρίς εργαστηριακό τεστ για να επιβεβαιώσει ότι ο ασθενής είχε πεθάνει από τον ιό.

Ο Δρ Jensen αποκάλυψε επίσης ότι τα νοσοκομεία πληρώνονται περισσότερο εάν δηλώνουν ασθενείς με διάγνωση COVID-19.

Και τα νοσοκομεία, που τα πλείστα στις ΗΠΑ είναι ιδιωτικά, πληρώνονται τρεις φορές πάνω, αν ο ασθενής συνεχίσει να νοσηλεύεται με έναν αναπνευστήρα.

Γερουσιαστής Δρ. Scott Jensen: “Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ των ΗΠΑ καθορίζει ότι αν έχετε εισαχθεί με COVID-19 στο νοσοκομείο θα λάβετε 13.000 δολάρια. 

Αν αυτός ο ασθενής COVID-19 πηγαίνει σε αναπνευστήρα, κερδίζει το νοσοκομείο 39.000 δολάρια, τρεις φορές περισσότερο. 

Κανείς δεν μπορεί να μου πει μετά από 35 χρόνια στον κόσμο της ιατρικής ότι μερικές φορές τέτοια πράγματα έχουν αντίκτυπο σε αυτό που κάνουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου