Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Νικαίας Αλέξιος: ''Τα Άγια δεν μολύνονται από ιούς''

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 η Ακολουθία της Α' Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλέστατο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Αιγάλεω.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «σήμερα, σκιρτά η πάναγνη ψύχη της Παναγίας, σαν βλέπει τα πλήθη των Ορθοδόξων να πλημμυρίζουν τους Ναούς, με τη σκέψη τους σε αυτήν, να την υμνούν, με τον υπέροχο σε φράσεις και εικόνες ανερμήνευτο σε βάθος, θείο χαιρετισμό, «Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε».
Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος τόνισε: «Ο «Ακάθιστος 'Ύμνος» είναι αθάνατο και αιώνιο μνημείο θρησκευτικών και εθνικών θριάμβων, όταν οι πρόγονοι μας πολεμούσαν «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία».
«Οι «Χαιρετισμοί» πάντα κρατούν την ίδια ένταση και επικαιρότητα και ασκούν την ίδια επίδραση σε κάθε χριστιανική ψυχή που τους ακούει, σε λαμπρούς Ναούς, όπως αυτός εδώ σήμερα, σε αραχνιασμένα εξωκκλήσια, σε σπηλιές, σε λόγγους και πεδιάδες» - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Ο «Ακάθιστος Ύμνος» είναι σάλπισμα που μας αφυπνίζει. Είναι δύναμις και δίδαγμα που καθοδηγεί τις ελληνικές γενεές στο καθήκον. Ο θεός διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, Της Προστάτιδος όλου το Ορθοδόξου έθνους μας, ας είναι σκέπη, φρουρός και προστάτης και να διαφυλάττει την ευλογημένη μας πατρίδα από τον Έβρο μέχρι και το τελευταίο νησί μας. Να μας διαφυλάττει από κάθε κίνδυνο και να μας χαρίζει υγεία, και τώρα με όλα αυτά που ακούγονται να ξέρετε ότι τα Άγια δεν μολύνονται από ιούς».
Να αναφερθεί ότι στην ακολουθία παρέστη ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Ιωάννης Γκίακας.
Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών παρέστησαν στην κατανυκτική Ακολουθία της Α' Στάσης των Χαιρετισμών και μετά το πέρας της ακολουθίας προσκύνησαν με ευλάβεια το εικόνισμα της Παναγίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου