Δεν υπάρχουν Τούρκοι»: Τα συγκλονιστικά λόγια εξισλαμισμένου Έλληνα του Πόντου
δύο άντρες εξιστόρησαν την δική τους οπτική και εμπειρία σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Ταυτόχρονα ενώ Τ.Τσιλιγκίρ (Τσιλιγκίρης) περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε στον ακτιβισμό και την ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Τσιλιγκίρ κατάγεται από τη Λιβέρα της Τραπεζούντας, από ελληνική οικογένεια που έχει εξισλαμιστεί.
Μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το 1461, οπότε και οι Τούρκοι μπήκαν στην Τραπεζούντα έως και σήμερα. Περιέγραψε πώς έγινε η πληθυσμιακή μεταβολή στον Πόντο και εξισλαμίστηκε εξολοκλήρου η περιοχή.
Όπως εξήγησε, επικαλούμενος έρευνα DNA, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου Τούρκοι στον Πόντο, παρά μόνο Έλληνες!
Δήλωσε μεταξύ άλλων:
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ένα κράτος που κρατούσε πολύ καλά αρχεία.
Το 1461 όταν μπήκαν στην Τραπεζούντα δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος.
Σε 80 χρόνια μέσα βλέπουμε ότι το 33% του πληθυσμού εκεί ήταν μουσουλμάνοι.
Αλλά στο μεταξύ, επειδή κατέγραφαν και όποιον έμπαινε και έβγαινε στην πόλη, βλέπουμε και ότι κανένας δεν εισερχόταν ή εξερχόταν από την πόλη.
Αυτό σημαίνει ότι το 33% αυτό ήταν από Έλληνες που εξισλαμίστηκαν τα πρώτα 80 χρόνια.
Όταν φτάνουμε στην απογραφή που έγινε το 1914 βλέπουμε ότι το 25% του πληθυσμού μόλις ήταν χριστιανοί και το 75% μουσουλμάνοι.
Ενώ στις απογραφές μετά το 1923 ο αριθμός των χριστιανών φαίνεται μηδενικός.
Άρα 100% ισλάμ.
Εγώ υποστηρίζω ότι αυτό μπορεί να λυθεί με μια κοινωνιολογική έρευνα.
Σε μία έρευνα που έγινε σε εταιρεία DNA στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ αυτών που πήγαν εκεί ήμουν και εγώ, ξέρουμε ότι έχουν αποταθεί πάνω από 2.000 άνθρωποι που ζούνε σήμερα στην Τραπεζούντα, και μόνο σε έναν βρέθηκε μόλις 4% γονίδια από την κεντρική Άπω Ανατολή.Μόνο σε έναν από τους 2.000».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιλιγκίρ, η γενοκτονία έγινε σε τρεις φάσεις με πρώτη την θανάτωση 353.000 ανθρώπων και δεύτερη την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ ορθόδοξων και μουσουλμάνων. Στην τρίτη φάση βρίσκεται ο εκτουρκισμός αυτών που έμειναν πίσω, ενώ συνεχίστηκαν και οι διωγμοί και οι προδοσίες από τους ίδιους τους κατοίκους.
Σήμερα, σε πάνω από 300 χωριά μιλάνε την ποντιακή διάλεκτο της Ελληνικής Γλώσσας.
Η Τουρκία λοιπόν καλό είναι να ρίξει μια ματιά εντός των συνόρων της, αφήνοντας τα περί ΑΟΖ. Η Ελλάδα, στον αντίποδα, οφείλει να γνωρίζει και να αξιοποιεί τις ιστορικές συγκυρίες που παρουσιάζονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου