Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ ΙΑΧΩΒΑΔΩΝ;
Το παρακάτω είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Φριτζ Σπρινκμάιερ (Fritz Springmeier)«Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ – Σχέσεις Μαρτύρων του Ιεχωβά και της Μασονίας», εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ (ο αγγλικός τίτλος είναι ‘The Watchtower and the Masons’).
Ρώσσελ: Ένας Μασόνος Σιωνιστής;
Η βιβλική μορφή του Κ. Τ. Ράσσελ δεν έμοιαζε με καμμία από αυτές που είχαν δει μέχρι τότεοι Εβραίοι. Έτσι αιχμαλώτισε πολλών την προσοχή αν όχι την καρδιά.
Οι Εβραίοι συνέρρεαν στις συναθροίσεις του. 4.000 Εβραίοι συγκεντρώθηκαν στο Ιπποδρόμιο της Νέας Υόρκης στις 9 Οκτωβρίου του 1910 για να ακούσουν αυτόν τον‘χριστιανό κήρυκα’. Αργότερα στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χωλλ για να τον ακούσουν 4.600 και άλλοι 800 στο Σόρεντιτς Τάουν Χωλλ. 12.000 Εβραίοι ήλθανστο Μάντσεστερ, 1.400 στη Γλασκώβη της Σκωτίας και 5.000 στο Σινσινάτι του Οχάιο.
Τι αιχμαλώτισε τις καρδιές τους; Ο Ράσσελ δίνει περιληπτικά το μήνυμά του στον Ιππόδρομο: “Δεν κηρύττουμε τον Ιησού σ’ αυτούς. Το μήνυμά μας στους Εβραίους είναι σαν Εβραίοι προς Εβραίους από το Ησαϊας 40:1,2 Κουράγιο, κουράγιο Λαέ μου”. (“Κάρολος Τ. Ράσσελ, ‘Ενας Πρώϊμος Αμερικανός Σιωνιστής”, σελ. 69).
Ο Ράσσελ επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του, πως ο στόχος του δεν ήταν να προσηλυτίσει τους Εβραίους και έτσι κατεύναζε τους φόβους τους. Επίσης ο Ράσσελ είχε ένα σημαντικό μήνυμα τον καιρό εκείνο. Το μήνυμά του ήταν ο Σιωνισμός. Ο Ράσσελ υπήρξε Σιωνιστής, πριν ακόμη υπάρξει η λέξη.
Στα 1880 ο Ρώσσελ άρχισε να “προβλέπει” πως οι Εβραίοι θα επέστρεφαν στην Παλαιστίνη. Το τρίτο του βιβλίο “Η επιστροφή της Βασιλείας του Θεού” (1889) αφιερώνει ολόκληρο το 8ο κεφάλαιο στην “αναβίωση του κράτους του Ισραήλ”.
Η “προφητεία” του για την επιστροφή των Εβραίων στο Ισραήλ είναι κατά τη γνώμη του συγγραφέα, η πιο σωστή (οι άλλες απέτυχαν). Η προφητεία όμως αυτή αγνοήθηκε από την Εταιρία Σκοπιά διότι σύμφωνα με το παρόν “Φως” το έθνος του Ισραήλ δεν βρίσκεται στα σχέδια του Θεού.
Μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του Ρώσσελ ήταν η προώθηση της ίδρυσης του σύγχρονου Ισραήλ. Ο συγγραφέας πιστεύει πως ο Εβραϊκός λαός επειδή αντιδρούσε από φόβο προς τους χριστιανούς, απέτυχε να συνειδητοποιήσει την βοήθεια που έδιναν οι Χιλιαστές στο κράτος του Ισραήλ.
Επειδή ο Ελευθεροτεκτονισμός σχετίζεται με τον Εβραϊσμό, το ερώτημα είναι εάν η προώθηση των Σιωνιστικών σχεδίων προήρχετο από Μασονική επιρροή.
Η πραγματική σύνδεση αφορά το Ναό του Σολομώντα. Ο Ναός αυτός έπαιξε μεγάλο ρόλο στον Ελευθεροτεκτονισμό. Περιγράφεται λεπτομερειακά στις διάφορες Ελευθεροτεκτονικές εκδόσεις της Χριστιανικής Βίβλου και οι Ελευθεροτέκτονες έχουν γράψει πολυάριθμα βιβλία και άρθρα γύρω από το Ναό. Έχει επίσης γίνει αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος για τους Χιλιαστές και τους Σιωνιστές. Και οι δυο περιμένουν την ανακατασκευή του.
Στα 1861 ένα Εβραϊκό περιοδικό που εκδίδετο στο Παρίσι με τίτλο “ La Vérité Israélite ” (τόμος ν, σελ. 74), αποκαλύπτει πως οι Μασόνοι και οι Εβραίοι έχουν παρόμοιους στόχους.
“Οι σχέσεις είναι περισσότερο στενές από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ο Εβραϊσμός πρέπει να διατηρεί μια έντονη και βαθιά συμπάθεια για τον Ελευθεροτεκτονισμό γενικά και δεν θα έπρεπε να υπάρχει αδιαφορία όσον αφορά το ισχυρό αυτό ίδρυμα.
Για πολύ μεγάλο διάστημα εξ αιτίας της προόδου στην ηθική και την λαϊκή ελευθερία ο Ελεθεροτεκτονισμός μπόρεσε να εγκαταλείψει το ρόλο μιας μυστηριώδους μυστικής εταιρίας που αναγκάστηκε να είναι εξ αιτίας του φόβου και της τυραννίας των παλαιών κυβερνήσεων. Οι αρχές και οι μέθοδοί του έγιναν γνωστές στο κοινό έτσι ώστε να μην είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το πνεύμα και τους στόχους του.
Ο ναός αυτός πρέπει να κτιστεί αφού το θυσιαστήριο στην Ιερουσαλήμ καταστράφηκε. Το μυστικό οικοδόμημα για το οποίο όλοι οι Μασόνοι στη γη εργάζονται ομόθυμα με σημεία αναγνώρισης και μυστικά συνθήματα είναι το ηθικό θυσιαστήριο, το θείο άσυλο όπου όλοι οι άνθρωποι θα ενωθούν μια μέρα σε ιερές και αδελφικές Αγάπες. Είναι το κοινωνικό τάγμα το οποίο δεν θα γνωρίζει πολέμους φατριών, ούτε κάστες, ούτε φατρίες και στο οποίο η ανθρώπινη φυλή θα αναγνωρίσει ξανά τη γνήσια μοναδικότητά της. Αυτό είναι το έργο στο οποίο κάθε μυημένος είναι αφιερωμένος και αναλαμβάνει να θέσει τον λίθο του σε ένα ιερό το οποίο διατηρήθηκε για αιώνες”.
Εάν πραγματικά οι Ελευθεροτέκτονες αισθανόταν τόσο έντονη την ανάγκη να ξαναχτίσουν το ναό όπως το περιγράφει το Εβραϊκό αυτό άρθρο στα 1821, τότε ίσως η Μασονία να έδωσε την ώθηση στον Κ. Τ. Ρώσσελ να δημιουργήσει αυτήν την ισχυρή πεποίθηση πως οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στο Ισραήλ για να επανορθώσουν την θρησκεία τους, αφού αυτό είναι μέρος από το σχέδιο του Θεού.
Μιλώντας με αριθμούς, οι περισσότεροι χριστιανοί δεν είναι χιλιαστές. Το μεγαλύτερο μέρος των Χιλιαστικών εκδόσεων, τείνει να κρύβει το γεγονός αυτό. Για το αν η Μασονία ενθάρρυνε τον Σιωνισμό του Ρώσσελ, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, πως η επιθυμία του Ρώσσελ να δει το ναό ανακατασκευασμένο τον τοποθετεί πιο κοντά στη Μασονία από ό,τι στον πραγματικό Χριστιανό.
Το Μασονικό βιβλίο “Ηθική και Δόγμα”, στις σελ. 321, 744-745 περιγράφει τη σημασία τηςΚαμπάλα για τη Μασονία.
Η Καμπάλα υπήρξε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του Χασιδισμού. Οι Εβραίοι Χασίδ είναι μία μυστική μειοψηφία των Εβραίων που ισχυρίζονται ότι κατέχουν μυστική γνώση.
Ο Ιακώβ Ντε Χάας, ένας Χασιδιστής Εβραίος, επισκέφθηκε τον Κ.Τ. Ράσσελ και βρήκε ομοιότητες ανάμεσα στις απόψεις του Ρώσσελ και τις θεωρίες του Χασιδισμού.
Τι είναι η Καμπάλα; Η Εβραϊκή θεολογία διαιρέθηκε σε τρία μέρη. Το πρώτο ήταν ο Νόμος. Το δεύτερο ήταν η Ψυχή του Νόμου. Το Τρίτο ήταν η Ψυχή της Ψυχής του Νόμου. Ο Νόμος διδάσκεται σε όλα τα τέκνα του Ισραήλ. Το Μίσνα, η Ψυχή του Νόμου, αποκαλύπτεται στους Ραβίνους και τους διδασκάλους. Η Καμπάλα όμως, η Ψυχή της Ψυχής του Νόμου, είναι επιδέξια κρυμμένη, και μόνον οι υψηλά μυημένοι ανάμεσα στους Εβραίους γνωρίζουν τις μυστικές της αρχές. (“Μασωνική… Συμβολική Φιλοσοφία”, σελ. ΧΙΙ1).
Ο συγγραφέας αναζήτησε ίχνη της Καμπάλα στα γραπτά του Ράσσελ που σε γενικές γραμμές είναι απούσα. Μόνο λίγα πράγματα είναι παρόμοια.
Η χρήση της Καμπάλα για την ερμηνεία της Ψυχής του Νόμου, φαίνεται να αντικαταστάθηκε από τις ιδέες και τα γραπτά του Ράσσελ, τα οποία παίζουν έναν ιδανικό ρόλο. Ο Ράσσελ ισχυρίστηκε πως τα έξι του βιβλία μιλούν πρακτικά για τη Βίβλο.
ΦΩΤΟ: Ο μασονικού τύπου Τάφος – Πυραμίδα του Κ. Ρώσσελ
Οι Εβραίοι και οι Ελευθεροτέκτονες εισήλθαν στις “εκκλησίες των Διεθνών Βιβλικών Σπουδαστών” του Ράσσελ. Η επίδραση όμως που είχαν στον Ράσσελ και το κίνημα, είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί. Ακόμη και ο χαρακτηριστικός πρώιμος Σιωνισμός του Ράσσελ είχε ελάχιστη επίδραση στους σύγχρονους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Οι ομάδες Βιβλικών Σπουδαστών όμως παρέμειναν πιστές στον Σιωνισμό του Ράσσελ.
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες στη σκέψη κάποιων Εβραίων, κάποιων Μασόνων και του Ράσσελ. Πέρα όμως από αυτό, ο συγγραφέας δεν βρίσκει καμία σχέση. Μάλλον ο Σιωνισμός του Ράσσελ είναι το αποτέλεσμα της Χιλιαστικής προοπτικής και όχι το αποτέλεσμα Μασονικών επαφών.
Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
Νέο φάρμακο για τον καρκίνο ανακαλύφθηκε προ μηνών
Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τίμησε τον διακεκριμένο επιστήμονα, Δημήτρη Ηλιόπουλο
Την αποκάλυψη ότι προ μηνών οι ερευνητές ανακάλυψαν νέο φάρμακο αντικαρκινικό και αντιφλεγμονώδες που προορίζεται για ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου, έκανε από το Βόλο ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και διευθυντής του Κέντρου Συστηματικής Βιοιατρικής (Center for Systems Biomedicine) στις ΗΠΑ, που σήμερα βραβεύτηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού.
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να τιμούμε τον κ. Ηλιόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τους Έλληνες και τους Βολιώτες της διασποράς, που δραστηριοποιούνται και διακρίνονται ιδιαίτερα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον διευθυντή, ο κ. Ηλιόπουλος ασχολείται με την Βιοατρική και η βράβευσή του έγινε για δύο λόγους: Διότι είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν στο εξωτερικό και για το ότι πρέπει να δείχνουμε στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι τα πρότυπα και οι άνθρωποι που πρέπει να τους βλέπουν και κάποτε να τους ακολουθήσουν.
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να τιμούμε τον κ. Ηλιόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τους Έλληνες και τους Βολιώτες της διασποράς, που δραστηριοποιούνται και διακρίνονται ιδιαίτερα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον διευθυντή, ο κ. Ηλιόπουλος ασχολείται με την Βιοατρική και η βράβευσή του έγινε για δύο λόγους: Διότι είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν στο εξωτερικό και για το ότι πρέπει να δείχνουμε στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι τα πρότυπα και οι άνθρωποι που πρέπει να τους βλέπουν και κάποτε να τους ακολουθήσουν.
Ο Δημ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η βράβευση, ευχαρίστησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είπε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στο Βόλο, στην όλη που ξεκίνησε ως μαθητής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και τα πρώτα βήματα επιστήμης και έρευνας έγιναν στην Ε’ τάξη.
Ο ίδιος είπε ότι τα; Προγράμματα που προσφέρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αξιόλογα, τα δημόσια σχολεία είναι καλά, έχουν καλό επίπεδο, κάτι ου αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες, όχι μόνο επιστήμονες, αλλά και σε άλλους τομείς, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και ξεκίνησαν από τα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια.
Ο ίδιος είπε ότι τα; Προγράμματα που προσφέρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αξιόλογα, τα δημόσια σχολεία είναι καλά, έχουν καλό επίπεδο, κάτι ου αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες, όχι μόνο επιστήμονες, αλλά και σε άλλους τομείς, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και ξεκίνησαν από τα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια.
Νέο φάρμακο για τον καρκίνο
Σχετικά με την έρευνα δήλωσε ότι προχωράει και γίνεται προσπάθεια να γίνει ότι είναι καλύτερο για την θεραπεία του καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούνται αρκετά οι νέες τεχνολογίες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (εκπαίδευση υπολογιστών που βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανεύρεσης νέων θεραπειών), τόνισε ο καθηγητής.
«Πριν από λίγους μήνες βρήκαμε ένα καινούργιο φάρμακο, το οποίο θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια πως θα αναπτυχθεί», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, που διευκρίνισε ότι πρόκειται για αντικαρκινικό φάρμακο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προορίζεται για ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου.
Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη συνεργασία των πανεπιστημίων της Ελλάδας με τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε στα Ελληνικά πανεπιστήμια και στα σχολεία με όποιον τρόπο μπορούμε. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας» πρόσθεσε.
Σχετικά με την έρευνα δήλωσε ότι προχωράει και γίνεται προσπάθεια να γίνει ότι είναι καλύτερο για την θεραπεία του καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούνται αρκετά οι νέες τεχνολογίες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (εκπαίδευση υπολογιστών που βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανεύρεσης νέων θεραπειών), τόνισε ο καθηγητής.
«Πριν από λίγους μήνες βρήκαμε ένα καινούργιο φάρμακο, το οποίο θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια πως θα αναπτυχθεί», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, που διευκρίνισε ότι πρόκειται για αντικαρκινικό φάρμακο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προορίζεται για ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου.
Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη συνεργασία των πανεπιστημίων της Ελλάδας με τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε στα Ελληνικά πανεπιστήμια και στα σχολεία με όποιον τρόπο μπορούμε. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας» πρόσθεσε.
Ευχή να επιστρέψουν στην πατρίδα
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος είπε ότι επειδή έχουμε ιδιαίτερα τα παραδείγματα στην εποχή μας, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να δείξουμε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την πατρίδα μας, παρόλο που αναγκάζονται να εργαστούν στο εξωτερικό και διαπρέπουν. Όπως είπε, είναι το καλό παράδειγμα, οικογενειάρχη, επιστήμονα και του ανθρώπου που αγαπάει την πατρίδα του και δεν την ξεχνάει ποτέ.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος είπε ότι επειδή έχουμε ιδιαίτερα τα παραδείγματα στην εποχή μας, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να δείξουμε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την πατρίδα μας, παρόλο που αναγκάζονται να εργαστούν στο εξωτερικό και διαπρέπουν. Όπως είπε, είναι το καλό παράδειγμα, οικογενειάρχη, επιστήμονα και του ανθρώπου που αγαπάει την πατρίδα του και δεν την ξεχνάει ποτέ.
Η φυγή επιστημόνων και όχι μόνο είναι αποτέλεσμα της κρίσης που διερχόμεθα, δυστυχώς αυτή τη φορά η μετανάστευση δεν αφορά μόνο εργάτες, αλλά επιστήμονες και μορφωμένους ανθρώπους, τόνισε ο σεβασμιώτατος και ευχήθηκε να επιστρέψουν.
Δίνει προοπτικές στα νέα παιδιά
Ο διευθυντής στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου Πασχάλης Δήμου τόνισε ότι το μεγαλείο του κ. Ηλιόπουλου δεν βρίσκεται στην ηλικία του, καθώς κατάφερε τα επιτεύγματά του σε μικρή ηλικία, αλλά στη δοτικότητα και στην προσφορά. Όπως είπε, οι μαθητές του σχολείου του είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτό τον διακεκριμένο επιστήμονα της διασποράς και πρόσθεσε πως αυτό δίνει τις προοπτικές για να προχωρήσουν τα νέα παιδιά.
«Μέσα από τη συνεργασία μαζί του, δώσαμε τα ερεθίσματα στους μαθητές γνωρίζοντας την επιστημονική έρευνα και στη συνέχεια θα έχουμε μια πιο στενή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων για τον ρόλο του επιστήμονα» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου.
Ο διευθυντής στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου Πασχάλης Δήμου τόνισε ότι το μεγαλείο του κ. Ηλιόπουλου δεν βρίσκεται στην ηλικία του, καθώς κατάφερε τα επιτεύγματά του σε μικρή ηλικία, αλλά στη δοτικότητα και στην προσφορά. Όπως είπε, οι μαθητές του σχολείου του είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτό τον διακεκριμένο επιστήμονα της διασποράς και πρόσθεσε πως αυτό δίνει τις προοπτικές για να προχωρήσουν τα νέα παιδιά.
«Μέσα από τη συνεργασία μαζί του, δώσαμε τα ερεθίσματα στους μαθητές γνωρίζοντας την επιστημονική έρευνα και στη συνέχεια θα έχουμε μια πιο στενή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων για τον ρόλο του επιστήμονα» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου.
Ο Γιώργος, εκπρόσωπος των μαθητών του σχολείου έδωσε στον κ. Ηλιόπουλο ένα αναμνηστικό ζωγραφικό έργο των μαθητών, ενώ του απονεμήθηκαν τιμητική πλακέτα και εκδόσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Μαγνήτων Κιβωτός.
ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!
ΟΛΑ
ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ! ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ!! ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ!!
ΓΙ’ΑΥΤΟ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!
ΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ,ΜΑΣ
ΕΚΑΝΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ,ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ,ΕΧΟΥΝ
ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑκ.α.
ΣΥΝΑΜΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ
(ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ) ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΙΑΡΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!(ΟΤΙ
ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!!)
ΟΜΩΣ
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ-ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ
ΠΡΟΒΑΤΑ!!
Σάββατο 29 Ιουλίου 2017
«Μοῦ εἶπαν νὰ μὴν ἀνακατεύομαι, νὰ κάτσω στὴν ἄκρη! Εἶχαν τὸ θράσος νὰ μὲ καλέσουν στὴ Στοά τους, νὰ κάνω ἁγιασμό!» ἀναφέρει ὁ π. Ἀθανάσιος Ἀττάρτ, ποὺ βοηθᾶ δεκάδες αἱρετικοὺς νὰ ξαναβροῦν τὸν δρόμο τοῦ Θεοῦ. Τὸ φόβητρο γιὰ μασόνους, πεντηκοστιανοὺς καὶ χιλιαστὲς ἔχει γίνει ἐδῶ καὶ χρόνια ὁ π. Ἀθανάσιος Ἀττάρτ, ἐφημέριος τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τῆς Χρυσοσπηλιώτισσας στὴν ὁδὸ Αἰόλου. Καθόλου αὐθαίρετο αὐτὸ τὸ συμπέρασμα, ἀφοῦ τὸ ἀποδεικνύουν καὶ οἱ ἀριθμοί: ἀπὸ τὸ 2005, ὁπότε καὶ διορίστηκε ἐκεῖ μὲ ἀπόφαση τοῦ μακαριστοῦ Χριστοδούλου, ἕως σήμερα ἔχουν γίνει 40 ἐπιστροφὲς στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία πεντηκοστιανῶν, χιλιαστῶν (ἰεχωβάδες) καὶ μασόνων!
Ὅπως θυμᾶται σήμερα ὁ π. Ἀθανάσιος, ἡ πλέον χαρακτηριστικὴ περίπτωση ἀφορᾶ ἕναν ἐπιστήμονα γύρω στὰ 55, ὁ ὁποῖος φιλοδοξοῦσε νὰ ἀποκτήσει πανεπιστημιακὴ ἕδρα μὲ κάθε τρόπο. Θέλησε νὰ στραφεῖ στὴ μασονία, γιὰ νὰ πετύχει τὸν σκοπό του, καὶ τὸ ἔπραξε. Πρὶν ἀπὸ δύο χρόνια ζήτησε βοήθεια ἀπὸ τὸν π. Ἀθανάσιο, προκειμένου νὰ ἀπεμπλακεῖ ἀπὸ τὸν χῶρο τῶν τεκτόνων. Ἔπειτα ἀπὸ τὶς ἀπαραίτητες συναντήσεις μαζί του ἔγινε καὶ πάλι δεκτὸς στὴν ἀγκαλιὰ τῆς Ἐκκλησίας. Ἐκκλησιάζεται πλέον καὶ ἐξομολογεῖται τακτικά, ἐνῶ....
ἡ σχέση του μὲ τὴ μασονία ἀποτελεῖ πλέον παρελθόν. Μάλιστα, τὴ μέρα ποὺ ἔγινε ἡ τελετὴ ἐπιστροφῆς στὴν κοινότητα τῆς Ὀρθοδοξίας φοροῦσε τα... ἐξαρτήματα τῆς μασονίας καὶ στὸ τέλος τὰ ἔβγαλε ἐνώπιόν τοῦ ἐκκλησιάσματος! «Τὸν ἔβαλα», θυμᾶται ὁ π. Ἀθανάσιος, «νὰ διαβάσει ἐνώπιόν των πιστῶν καὶ ἕναν λίβελο, μιὰ ὁμολογία σύμφωνα μὲ τὴν ὁποία ἐγκαταλείπει τὶς διδασκαλίες τῶν αἱρετικῶν καὶ ἐπιστρέφει στὴν Ἐκκλησία. Τὰ παράσημα, μάλιστα, καὶ ὅλα τα ὑπόλοιπα σύμβολα ποὺ χρησιμοποιοῦν οἱ μασόνοι ἐν εἴδει στολῆς τὰ ἔριξε σὲ ἕναν κάδο σκουπιδιῶν στὴν ἐκκλησία! Αὐτά, βέβαια, τὰ κράτησα ἔπειτα ἐγὼ ὡς πειστήρια». Δὲν ἐξελίχθηκαν ὅμως ὅλα ὁμαλὰ στὴν περίπτωση τῆς μεταμέλειας τοῦ συγκεκριμένου μασόνου. Ἕως καὶ ἀπειλὲς γιὰ τὴ ζωὴ του δέχτηκε ὁ π. Ἀθανάσιος, καὶ μάλιστα ἐντός του ναοῦ!
Ἡ ἐπίσκεψη
«Ἦταν μιὰ Δευτέρα πρὶν ἀπὸ λίγους μῆνες, ὅταν δέχτηκα ἐπίσκεψη ἐδῶ, στὴν ἐκκλησία, ἀπὸ ἕναν ἄγνωστο. Καθίσαμε στὸ γραφεῖο μου καὶ μοῦ συστήθηκε ὡς μασόνος! Ἔδειξε τὰ διάσημά του καὶ μοῦ εἶπε τὸν βαθμό του στὴν ἱεραρχία τους. Τὸν ἄκουγα ἤρεμος. Κάποια στιγμή μου εἶπε ἀπότομα: “Κάτσε στὴν ἄκρη. Μὴν ἀνακατεύεσαι, διαφορετικὰ θὰ σοῦ χαράξουμε τὸ πρόσωπο!” “Μὴ μὲ ἀπειλεῖτε”, τοῦ ἀπάντησα, “γιατί θὰ καλέσω τὴν Ἀστυνομία!”» Ὅσο σοκαριστικὴ καὶ ἂν ἦταν ἡ στιγμή, ὁ π. Ἀθανάσιος συνέχισε νὰ μιλᾶ μὲ θάρρος: «Δὲν ἔχασα λεπτὸ καὶ τοῦ τόνισα ὅτι ἡ Ἐκκλησία δέχεται τοὺς πάντες. “Ακόμη καὶ μὲ δολοφόνο δέχτηκα νὰ μιλήσω κάποια στιγμή”, τοῦ εἶπα, “πρὶν εἰδοποιήσω τὴν Ἀστυνομία. Ἑπομένως, κάθισε νὰ μιλήσουμε ἤρεμα”. Τοῦ ἐξήγησα ὅτι ἐμεῖς δὲν κάνουμε προπαγάνδα, κάθε ἄνθρωπος ποὺ ὑποφέρει βρίσκει τὴ βοήθειά μας. Δὲν τοὺς βγάζουμε ἔξω!» Κάποια στιγμὴ ἡ συνομιλία ἔφτασε στὸ τέλος. Τὸ στέλεχος τῆς μασονίας σηκώθηκε νὰ φύγει. Ξεπροβοδίζοντας τὸν ἀπὸ τὸ γραφεῖο του, ὁ π. Ἀθανάσιος τοῦ εἶπε: «Σᾶς εὔχομαι νὰ κλείσετε γρήγορα! Μόνο κακὸ προκαλεῖτε στὸν κόσμο καὶ στὸ ἔθνος μας!»
Δέχτηκε ἐνοχλήσεις μερικὲς φορὲς ἀκόμη, ἀλλὰ σύντομα σταμάτησαν. «Εἶχαν καὶ τὸ θράσος νὰ μέ... προσκαλέσουν νὰ πάω στὴ Στοά τους γιὰ ἁγιασμό! Νὰ πάω ἐκεῖ, νὰ μὲ φωτογραφίσουν καὶ νὰ μὲ θεωρήσουν ἔπειτα μασόνο... Τόσο ἄτιμοι εἶναι!» καταλήγει ὁ π. Ἀθανάσιος.
Τὸ ἴδιο ἀξιόλογο ἔργο προσφέρει καὶ γιὰ τὰ θύματα τῶν πεντηκοστιανῶν. Σὲ 10 ἀνέρχονται τὰ ἄτομα ποὺ ἐπανῆλθαν στὴν κανονικότητα τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ βίου. Τὸ 2006 ἦρθε γιὰ πρώτη φορὰ σὲ ἐπαφὴ μὲ κάποιον πεντηκοστιανό, ὁ ὁποῖος πέρασε μιὰ Κυριακὴ τυχαία ἀπὸ τὴν ἐκκλησία καὶ ἔμεινε εὐχαριστημένος ἀπὸ τὴ θεία λειτουργία. Ζήτησε νὰ τὸν ξανασυναντήσει καὶ νὰ τοῦ μιλήσει. Ὕστερα ἀπὸ λίγο καιρὸ ἐπανεντάχθηκε. «Εἶναι πολλὲς φορὲς ποὺ ἐκφράζουν παράπονα καὶ γιὰ ἐμᾶς τοὺς ἱερεῖς. Ὅτι δὲν τοὺς δίνουμε τὴν ἀνάλογη προσοχή. Ἐμεῖς, τοὺς ἀπαντᾶμε, προερχόμαστε ἀπὸ ὅλο τὸν κόσμο, δὲν εἴμαστε ἀπὸ τὸν Παράδεισο οὔτε τέλειοι! Προφασίζονται διάφορα πράγματα, ἀλλὰ μὲ τὴν ἀγάπη καὶ τὴν κατανόηση ἔρχονται σταδιακὰ καὶ πάλι κοντά μας» προσθέτει.
Βαθιὰ χαραγμένη στὴ μνήμη του εἶναι μιὰ γυναίκα, περίπου 55 χρονῶν, ἡ ὁποία ἦταν βαπτισμένη χριστιανὴ ὀρθόδοξη, παντρεμένη καὶ μὲ παιδί, ὅλοι ὀρθόδοξοι. Ἀντιμετώπισε, ὅπως εἶπε, μιὰ σκληρὴ συμπεριφορὰ ἀπὸ ἕναν ἱερέα πρὶν ἀπὸ μιὰ δεκαετία. Στενοχωρήθηκε καὶ τότε μιὰ γειτόνισσά της τῆς συνέστησε τοὺς πεντηκοστιανούς. Αὐτοὶ ἀμέσως τὴν ὑποδέχτηκαν μὲ πολὺ φιλικὸ καὶ ἄμεσο τρόπο. Τὴ βάπτισαν στὴν Ἀθήνα. Τὸν Φεβρουάριο τοῦ 2016, ἕνα κυριακάτικο πρωινό, ἐπισκέπτεται τὴ Χρυσοσπηλιώτισσα. Παρακολουθεῖ τὴ θεία λειτουργία καὶ κατόπιν μιλᾶ μὲ τὸν π. Ἀθανάσιο. «Καθίσαμε, μιλήσαμε φιλικὰ καὶ ἀπὸ τότε ξεκίνησε νὰ ἔρχεται πιὸ συχνὰ καὶ συζητούσαμε. Τῆς ζήτησα νὰ ποὺ πεῖ ποιὰ εἶναι τὰ παράπονά της ἀπὸ τὸν Χριστό, τὴν Παναγία καὶ τοὺς Ἁγίους μας. “Ο Χριστὸς εἶναι ἡ Ἐκκλησία, ὄχι ἐγώ!” τῆς ἀνέφερα. Ἄρχισε νὰ κλαίει καὶ μοῦ ἐκμυστηρεύτηκε τὴν ἐπιθυμία της νὰ ξαναγυρίσει» ἀναφέρει. Ὁ π. Ἀθανάσιος τῆς ἔδωσε νὰ διαβάσει διάφορα κείμενα καὶ νὰ κατανοήσει, μεταξὺ ἄλλων, ὅτι ἡ Παναγία δὲν ἔχει ἄλλα παιδιὰ καὶ ὁ Χριστὸς δὲν εἶχε ἄλλα ἀδέλφια κ.α., ὅπως ὑποστηρίζουν οἱ πεντηκοστιανοί.
Ἡ Βάπτιση
Ἔπειτα ἀπὸ ἑπτὰ μῆνες συνεχῶν συζητήσεων ἔφτασε ἡ ὥρα νὰ γίνει ἡ τελετὴ μιὰ Κυριακή, ἐνώπιόν τοῦ κόσμου. «Διάβασε τὸ “Πιστεύω” καὶ ἔγινε ἡ λειτουργία ἐπιστροφῆς παρουσία τοῦ ἐκκλησιάσματος, ἔγιναν οἱ ἐρωταποκρίσεις μὲ τὸν κόσμο, ὅπως συμβαίνει στὴ βάπτιση, παρουσία τῆς οἰκογένειάς της, καὶ κατόπιν μετάλαβε. Ἐπίσης, πρὶν ψάλλει, διάβασε καὶ αὐτὴ ἕναν λίβελο καὶ ὑπέγραψε. Ἀφοῦ ὑπέγραψε, στὸ τέλος τὴ μυρώσαμε καὶ εἴπαμε τὰ λόγια τὰ ὁποῖα λέμε καὶ στὴ βάπτιση. Εἶπα στὸν κόσμο, μάλιστα, ὅτι πρώτη θὰ μεταλάβει ἡ ἀδελφή μας! Ἦταν τόσο συγκινητικὴ στιγμή... Ἡ ἴδια ἔκλαιγε, ἐνῶ μετέλαβε καὶ ὁ ἄντρας της» ἐπισημαίνει ὁ ἱερέας.
Ἀπὸ τὴν Ἐφημερίδα Ὀρθόδοξη Ἀλήθεια
Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017
Ένα από τα πολλά θαύματα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου, με
προσωπική παρουσία του, είναι και η θεραπεία ενός παιδιού, του μικρού Βασίλη
από την Αθήνα.
Ενώ έπαιζε ο μικρός, έπεσε και χτύπησε άσχημα στο κεφάλι. Τον μετέφεραν στο
νοσοκομείο, όπου διαπίστωσαν πως είχε μείνει τυφλός και παράλυτος. Ο διευθυντής
κάλεσε τους γονείς του παιδιού στο γραφείο του και τους είπε:
– Η κατάσταση είναι σοβαρή. Χρειάζεται άμεση επέμβαση, αλλά οι ελπίδες
επιτυχίας είναι σχεδόν μηδαμινές, μία ως δύο στις εκατό. Πρέπει ν’ αποφασίσετε
έγκαιρα, Πριν είναι αργά.
Η μητέρα ένιωσε να χάνει τον κόσμο. Ο πατέρας ρώτησε:
– Δεν υπάρχει άλλη λύση, άλλη ελπίδα, γιατρέ μου;
– Δυστυχώς, όχι.
Έσκυψε τότε και υπέγραψε. Το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Ενώ το ετοίμαζαν για την εγχείρηση, καθώς διηγήθηκε αργότερα το ίδιο, το σκοτάδι των ματιών του διαλύθηκε, κι ένα φωτεινό όραμα πήρε τη θέση του:
Βρέθηκε μπροστά σ’ ένα ναό με καμάρες, που η πρόσοψη του ήταν χτισμένη με κόκκινες πέτρες. Από την ανοιχτή του πόρτα έβγαινε ένα εκτυφλωτικό φως. Ο Βασιλάκης πλησίασε στην πόρτα, και τι να δει! Ένα ωραίο παλικάρι, λουσμένο στο φως, είχε απλώσει τα χέρια και τον καλούσε: «Έλα Βασίλη, μη φοβάσαι, θα γίνεις καλά.
Εγώ θα οδηγώ στην εγχείριση το χέρι του γιατρού.» Το παιδί πλησίασε, γονάτισε μπροστά του, αγκάλιασε τα πόδια του νέου κι ακούμπησε το κεφάλι του στον αριστερό του μηρό. Τότε εκείνος άπλωσε το χέρι του και χάιδεψε το κεφάλι του μικρού. Πριν χαθεί η οπτασία, τα παιδικά μάτια πρόλαβαν και είδαν στο βάθος του ναού μια εικόνα μαυριδερή με ασημένιες φτερούγες.
Η εγχείριση πέτυχε. Οι γιατροί απέδωσαν την επιτυχία σε θαύμα. Ήταν 8 Νοεμβρίου, εορτή των παμμεγίστων Ταξιαρχών. Πέρασαν χρόνια. Έγιναν πολλές αλλ’ άκαρπες αναζητήσεις. Ώσπου μια μέρα, σε τηλεοπτική παρουσίαση, αναγνώρισε ανέλπιστα και με συγκίνηση ο Βασίλης το ναό της οπτασίας του. Και πήγε προσκυνητής στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, για να προσφέρει τα δάκρυα της ευγνωμοσύνης του στο σωτήρα της ζωής του.
Έσκυψε τότε και υπέγραψε. Το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Ενώ το ετοίμαζαν για την εγχείρηση, καθώς διηγήθηκε αργότερα το ίδιο, το σκοτάδι των ματιών του διαλύθηκε, κι ένα φωτεινό όραμα πήρε τη θέση του:
Βρέθηκε μπροστά σ’ ένα ναό με καμάρες, που η πρόσοψη του ήταν χτισμένη με κόκκινες πέτρες. Από την ανοιχτή του πόρτα έβγαινε ένα εκτυφλωτικό φως. Ο Βασιλάκης πλησίασε στην πόρτα, και τι να δει! Ένα ωραίο παλικάρι, λουσμένο στο φως, είχε απλώσει τα χέρια και τον καλούσε: «Έλα Βασίλη, μη φοβάσαι, θα γίνεις καλά.
Εγώ θα οδηγώ στην εγχείριση το χέρι του γιατρού.» Το παιδί πλησίασε, γονάτισε μπροστά του, αγκάλιασε τα πόδια του νέου κι ακούμπησε το κεφάλι του στον αριστερό του μηρό. Τότε εκείνος άπλωσε το χέρι του και χάιδεψε το κεφάλι του μικρού. Πριν χαθεί η οπτασία, τα παιδικά μάτια πρόλαβαν και είδαν στο βάθος του ναού μια εικόνα μαυριδερή με ασημένιες φτερούγες.
Η εγχείριση πέτυχε. Οι γιατροί απέδωσαν την επιτυχία σε θαύμα. Ήταν 8 Νοεμβρίου, εορτή των παμμεγίστων Ταξιαρχών. Πέρασαν χρόνια. Έγιναν πολλές αλλ’ άκαρπες αναζητήσεις. Ώσπου μια μέρα, σε τηλεοπτική παρουσίαση, αναγνώρισε ανέλπιστα και με συγκίνηση ο Βασίλης το ναό της οπτασίας του. Και πήγε προσκυνητής στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, για να προσφέρει τα δάκρυα της ευγνωμοσύνης του στο σωτήρα της ζωής του.
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
Ο Μητροπολίτης
Πατρών αποστομώνει τον Μπαλαούρα για το Άγιο Φως
Με ένα «πύρινο» άρθρο του ο Μητροπολίτης Πατρών απαντά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμο Μπαλαούρα, ο οποίος χαρακτήρισε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα παγανιστικό κατάλοιπο, εκφράζοντας την αντίθεσή του και κάνοντας αναφορά στο κόστος. Το άρθρο του κκ. Χρυσοστόμου έχει ως εξής:
Με ένα «πύρινο» άρθρο του ο Μητροπολίτης Πατρών απαντά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμο Μπαλαούρα, ο οποίος χαρακτήρισε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα παγανιστικό κατάλοιπο, εκφράζοντας την αντίθεσή του και κάνοντας αναφορά στο κόστος. Το άρθρο του κκ. Χρυσοστόμου έχει ως εξής:
«Κάθε φορά ποὺ πρόκειται νὰ ἑορτάσωμε μιά μεγάλη ἑορτὴ τῆς Ὀρθοδόξου καὶ ἁγίας μας πίστεως, οἱ ἂθεοι νόες κατὰ τρόπον ποὺ προδίδει τὸ ἀβυσαλέο μῖσος τους ἐναντίον τῆς ἁγίας μας Ἐκκλησίας, εὑρίσκουν τρόπους νὰ περιφρονήσουν τὰ ἱερὰ καὶ ὅσια τῆς πίστεως καὶ νὰ ὑβρίσουν τὰ ἅγια τῆς Ὀρθοδοξίας (βλέπε
πρόσφατες δηλώσεις γιὰ τὸ Ἃγιο Φῶς).
Βεβαίως δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ συμβῇ διαφορετικὰ, ἀφοῦ κυρίως κατ’ αὐτάς τὰς ἡμέρας, δηλαδή, κατὰ τὰς μεγάλας καὶ κοσμοσωτηρίους ἑορτάς, ὁ διάβολος ἀφρίζει καὶ τρίζει τούς ὀδόντας «μὴ φέρων καθορᾶν τοῦ Σταυροῦ τὴν δύναμιν καὶ τῆς Ἀναστάσεως τὸν θρίαμβον καὶ τὴν δόξαν».
Μέσῳ λοιπὸν τῶν υἱῶν του καὶ φερεφώνων του,
προσπαθεῖ νὰ πλήξῃ τὴν πίστη, ἡ ὁποία εἶναι, χάριτι Θεοῦ, βαθειὰ ριζωμένη στὶς καρδιὲς τῶν ἀνθρώπων καὶ ἐκφράζεται κατὰ τρόπον συγκλονιστικὸ μὲ παλλαϊκὴ συμμετοχὴ στὶς ἱερὲς Ἀκολουθίες τῆς ἁγίας μας Ἐκκλησίας.
Ὅσο ὃμως καὶ ἂν προσπαθοῦν οἱ ἄθεες καὶ ἀντίθεες δυνάμεις, νὰ συκοφαντήσουν τὸ Φῶς τῆς Ἀναστάσεως καὶ νὰ ἐπηρεάσουν μὲ τὰ ἀνούσια, ἀνέρειστα καὶ ἐκτὸς τόπου καὶ χρόνου λεγόμενά
τους τὶς καρδιὲς τῶν ἀνθρώπων, δὲν ἐπιτυγχάνουν τίποτε
παραπάνω, ἀπ’ ὅ,τι ἐπέτυχαν καί ὅσοι ἠθέλησαν νά
σφραγίσουν τὸν Πανάγιο τοῦ Κυρίου μας Τάφο καὶ νά συκοφαντήσουν τὴν Ἀνάστασή Του
χρησιμοποιώντας τὸ ψεῦδος καὶ τὴν ἀπάτη.
Αὐτοὶ ἐξέλιπον, ὁ Ἀναστάς ὅμως Κύριος, ὡς Θεὸς ἀληθινός,
«χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰώνας».
Λυπούμεθα γιὰ τὸν σκοτασμὸ τῆς διανοίας τους, γιὰ τοὺς τρόπους ποὺ μετέρχονται,
προκειμένου νὰ ἐμμέσουν τὸ δηλητήριο τῆς καρδίας τους καὶ θλιβόμεθα, διότι θὰ κληρονομήσουν τὸ σκότος τὸ αἰώνιο, «τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ».
Οἱ δύστυχοι, δὲν ἔχουν κατανοήσει, ὅτι «τὰ ἀρχαῖα παρῆλθεν, ἰδοὺ γέγονε τὰ πάντα καινὰ». Δὲν ἔχουν ἀντιληφθῆ, ὅτι ἡ ἀθεΐα τους εἶναι θεωρητικὴ καὶ ὄχι οὐσιαστική, ἀφοῦ δὲν δύνανται ἐπ’ οὐδενὶ τρόπῳ νὰ κανταπνίξουν τὴν φωνὴ τῆς ψυχῆς, ἡ ὁποία ὡς θεοειδής, τούς ἐλέγχει καί ἐπαναστατεῖ, ἐπιθυμοῦσα τὴν πνευματικὴ της ἐλευθερία. Αὐτοεγκλωβισμένοι στὴ πώρωση τοῦ νοὸς καὶ τῆς καρδίας τους, ὑποφέρουν ἀπομονωμένοι στὸ πῦρ τῆς προσωπικῆς τους κολάσεως, ἕνεκα ἐμμονῶν καὶ ἀγκυλώσεων, τὶς ὁποῖες τροφοτεῖ ἡ ἀρρωστημένη ἰδεολογία τους.
Καὶ ὅμως ὑπάρχει ἡ σωτηρία καὶ ἡ λύτρωση καὶ γι’ αὐτούς!
«Ἰδοὺ νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, ἰδοὺ νῦν ἡμέρα σωτηρίας».
Μποροῦν ἐὰν θελήσουν, νὰ λυτρωθοῦν ἀπὸ τὰ φοβερὰ ἐσωτερικὰ δεινὰ καὶ τὰ «κόμπλεξ», ποὺ κατακαῖνε τὰ σωθικὰ τους, ἀρκεῖ νὰ ποῦν μαζὶ μὲ τὸν φοβερὸ ληστὴ τὸ, «μνήσθητί μου
Κύριε».
Ὅσα εἴπαμε παραπάνω, δὲν προέρχονται ἀπὸ ἄλλη διάθεση, παρὰ εἶναι διαπιστώσεις καὶ ἀλήθειες, οἱ ὁποῖες ἒχουν τή ρίζα τους στὴν δική τους
συμπεριφορά.
Ὡς ἄνθρωποι ποὺ ἐμφορούμεθα ἀπὸ τὴν ἀγάπη πρὸς ὅλους καὶ ἔχομε τὸν πόθο τῆς σωτηρίας ὅλων τῶν ἀδελφῶν μας, μὲ πόνο ψυχῆς διερωτώμεθα. Θὰ προφθάσουν ἆρα γε, νὰ ποῦν τὸ «μνήσθητί μου», ὣστε νὰ σωθοῦν, παρὰ τὰ ὅσα, μὲ λόγια καὶ ἔργα, πράττουν ἔναντι τοῦ παντοδυνάμου Θεοῦ καὶ εἰς βάρος τῶν συνανθρώπων τους ἢ θὰ ἔχουν τὸ φρικτὸ τέλος τοῦ Ἰούδα, ὁ ὁποῖος ἔμεινε στὴν παγκόσμια ἱστορία, ὡς ἀγνώμων καὶ προδότης τοῦ Εὐεργέτου καὶ ἀπολαμβάνει τῆς αἰωνίου κολάσεως, τὴν ὁποία ὁ ἴδιος ἐπέλεξε καὶ κατὰ τρόπον «ἀριστοτεχνικὸν», ἡτοίμασε γιὰ τὸν ἑαυτό του.
Τοὺς εὐχόμαστε τὸν φωτισμὸ τῆς ἐσκοτισμένης διανοίας
τους καὶ προσευχόμεθα γιὰ τὴν σωτηρία τους ἀπὸ τὰ βάθη τῆς ψυχῆς μας, ἐπαναλαμβάνοντας τοὺς λόγους τοῦ Κυρίου μας ἐπὶ τοῦ Σταυροῦ: «Πάτερ ἂφες αὐτοῖς, οὐ γὰρ οἴδασι οἱ ἄνομοι τί ἀδίκως (λέγουσι) καί
πράττουσι»»
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)