Σάββατο 8 Ιουνίου 2019


«Οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενου, μήτε αποδημητικά πουλιά.Προέρχονται από τις ρίζες αυτού του Έθνους και χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε Συρία σήμερα».
Syrian Presidency @Presidency_Sy

Αυτή τη συγκλονιστική ανακοίνωση εξέδωσε η Συρϊακή προεδρία υπό τον Μπασάρ Αλ Άσαντ πριν δυο μέρες στις 17/9/2017, αναδεικνύοντας ότι, αν και μουσουλμάνος ο ίδιος είναι ο αναντικατάστατος προστάτης των Χριστιανών στη χώρα του. Οι Χριστιανοί της Συρίας, Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Προτεστάντες, κλπ., ζούσαν και ζουν αρμονικά με τους Μουσουλμάνους στην πολυθρησκευτική Συρία επί αιώνες. Ύστερα από την ξενοκίνητη και απρόκλητη επίθεση των Σουνιτών Ισλαμιστών φονταμελιστών, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ,Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ,έχουν συσπειρωθεί φανατικά γύρω από τον Άσαντ, ο οποίος αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την ύπαρξή τους ή και για την ίδια τους τη ζωή. Για αυτό και σε ελεύθερες εκλογές με την αυστηρή επίβλεψη δυτικών παρατηρητών όπως έχει προτείνει η Συριακή προεδρία, ο Μπασάρ Άλ Άσαντ αναμένεται να σαρώσει.

Οι μόνες χώρες που δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία μέχρι σήμερα είναι η Μ.Βρετανία,η Ουγγαρία,η Ιταλία και δυστυχώς και η Ελλάδα, της οποίας οι κυβερνήσεις με κορυφαίους τους ΥΠΕΞ Αβραμόπουλο και Κοτζιά, έχουν πρωτοστατήσει σε ενέργειες ενάντια στη φύσει και θέση ιστορική αυτή φίλη χώρα, η οποία πριν από την εισβολή του ξενοκίνητου ISIS, ευημερούσε με ανάπτυξη της τάξης του 7% ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου