Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Σκοπιανό – «Βόμβα» Από Τον Άρειο Πάγο! Είχε Κρίνει «Ανυπόστατα» Μακεδονική Γλώσσα Και Εθνότητα

Σε απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα.

Με απόφαση του 2009 και με τη Βασιλική Θάνου στη σύνθεσή του είχε απορρίψει όλες τις ενστάσεις φιλοσκοπιανής οργάνωσης – Δείτε αναλυτικά την απόφαση
Σύμφωνα με την προ ετών απόφαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει πως «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα».
Ωστόσο, η κυβέρνηση με τη συμφωνία που θα υπογράψει τα «βαφτίζει» υπαρκτά και τα εκχωρεί στη γειτονική χώρα!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν ένα Σωματείο στη Δυτική Μακεδονία θέλησε να αναγνωριστεί (απαιτείται δικαστική απόφαση). Το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση εγγραφής του. Τότε υπέβαλε έφεση και το Εφετείο με μία ιστορική απόφαση την απέρριψε, διότι έκρινε ότι ο σκοπός τού υπό αναγνώριση Σωματείου «αντίκειται προς τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, αφού θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους» και «προκαλεί σύγχυση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς, στα Κράτη και στους λοιπούς φορείς, με τους οποίους θα συναλλαχθεί αυτό, καθώς και ότι η αναγνώριση του Σωματείου προσκρούει στην ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών της περιοχής και κατ’ επέκταση της γαλήνης της χώρας». Επειτα ασκήθηκε αναίρεση, την οποία και απέρριψε, τελικά, ο Α.Π. το 2009, επικυρώνοντας την απόφαση του Εφετείου.
Αξιοσημείωτο είναι, δε, πως στη σύνθεση του Α.Π., και μάλιστα ως εισηγήτρια, συμμετείχε τότε και η κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας (27.8.2015-21.9.2015) και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου (1.7.2015-30.6.2017), η οποία ανέλαβε τη θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, 10 μόλις ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της (η σύμβασή της λήγει στις 10.7.2019).
Τα βασικά σημεία της απόφασης την οποία επικύρωσε ο Α.Π. που… καίνε την κυβέρνηση για το Σκοπιανό:
Η απόφαση εκκινεί με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το κράτος των Σκοπίων (FYROM), εξαιτίας της αυθαίρετης και ιστορικά ατεκμηρίωτης αξιώσεως του τελευταίου να αναγνωρισθεί διεθνώς ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία» και στη συνέχεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια ως προς το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το νεοσυσταθέν κράτος των Σκοπίων (FYROM), το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει εθνική ταυτότητα με όνομα που αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας, επισημαίνει συνοπτικά τα ακόλουθα ιστορικά δεδομένα:
– O όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός. Απλώς, ως Μακεδόνες ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται Θράκες οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα θρακική ή θεσσαλική εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να «δημιουργηθούν», στο πλαίσιο του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.
– Ως Ελληνες, οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν την ίδια με τους Ελληνες της νομίμου Ελλάδας γλώσσα, πίστευαν στους ίδιους θεούς και είχαν τον ίδιο (ελληνικό) πολιτισμό. Ο αρχαίος ΕΕλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ευρήματα της Βεργίνας αποτελούν σταθμούς της παγκόσμιας Ιστορίας και στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αντίθετα, οι Σλάβοι, δηλαδή τα διάφορα σλαβικά φύλα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, βορείως της Μακεδονίας, κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους ΕΕλληνες Μακεδόνες.
– Λόγω της ελευθέρας διακίνησης των πληθυσμών, κατά τους χρόνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Βούλγαροι, σλαβόφωνοι, που είχαν σλαβική εθνική συνείδηση. Μετά την οριστικοποίηση των συνόρων, κατά τα προεκτεθέντα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς διασκορπίσθηκαν στην περιοχή των Σκοπίων ή μετανάστευσαν σε διάφορα κράτη.
– Οι ολίγοι εναπομείναντες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Νομούς Φλώρινας και Εδεσσας εδήλωσαν ελληνική εθνικότητα και έτσι από την εποχή εκείνη έπαυσε να υπάρχει θέμα σλαβικής μειονότητας. Πριν από το 1944 «Μακεδονία» ως σλαβικό κράτος και «μακεδονικό έθνος» ως ιδιαίτερη εθνότητα ήταν έννοιες παντελώς άγνωστες. Εως τότε, οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων δεν είχαν ούτε σερβική ούτε βουλγαρική, παρά τα φιλοβουλγαρικά αισθήματα των περισσότερων κατοίκων της, και πολύ περισσότερο δεν είχαν «μακεδονική» εθνική συνείδηση. Την τελευταία, τους έπεισε να την αποκτήσουν ο Τίτο, προκειμένου να αποκολλήσει τους Σκοπιανούς από το άρμα των Βουλγάρων, έχοντας ως απώτερο σκοπό τη σύσταση ενιαίου μακεδονικού κράτους, υπό σλαβικό μανδύα, και την έξοδο της χώρας του στο Αιγαίο.
– Ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του. Στην προσπάθεια αυτή των Σκοπίων που άρχισε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αφότου το κράτος των Σκοπίων απέκτησε οντότητα, το έτος 1991, εντάσσεται η διάδοση ιδεών από διάφορους εθνικιστές μετανάστες, οι οποίοι, μέσω οργανώσεων και σωματείων, που δρουν κυρίως στο εξωτερικό (Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ), με ομιλίες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικές κ.λπ. παραπληροφορούν το κοινό, δημιουργώντας εσφαλμένες περί υπάρξεως «μακεδονικού» έθνους και πολιτισμού, «μακεδονικής» γλώσσας και συνείδησης. Παράλληλα, καλλιεργούν και την ιδέα του «αλυτρωτισμού», όπως προεκτέθηκε, επιχειρώντας να δημιουργήσουν αποσχιστικές τάσεις, θέτοντας και το ανύπαρκτο θέμα της λεγόμενης «μακεδονικής μειονότητας» που ζει στην Ελλάδα.
– Η απόφαση καταλήγει αναφέροντας πως, σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και, κατά συνέπεια, μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα «MAKEDONCKI». Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα». Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία.
Η δικαίωση
Στο μεταξύ, τα πρόσωπα του υπό ίδρυση σωματείου δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποφάνθηκε ότι η άρνηση εγγραφής του Σωματείου στις εθνικές αρχές έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και κυρίως διότι δεν είχαν ακόμη αναπτύξει δράση για να μπορεί να κριθεί ότι απειλεί τη δημόσια ειρήνη και ασφάλεια. Σε κάθε, δε, περίπτωση, υποστήριξε πως αν ανέπτυσσε τέτοια δράση, οι εθνικές αρχές δεν ήταν αφοπλισμένες και θα μπορούσαν να αποφασίσουν τη διάλυσή του.
Ιδιαίτερης σημασίας χρήζει η διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις αυθαιρεσίας κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως επικαλούνταν οι προσφεύγοντες, και επιπλέον ότι οι αποφάσεις του Α.Π. και του Εφετείου ήταν πλήρως αιτιολογημένες και του Α.Π. πλήρως αμερόληπτη.
Επισημαίνεται δε ότι η Πολιτεία δεν προσέβαλε την απόφαση, υποβάλλοντας αίτημα επανεξέτασης, όπως ανακοινώθηκε την 9η.10.2015.
Η δικηγόρος που έφερε στο φως της δημοσιότητας την εν λόγω απόφαση κ. Αριάδνη Νούκα δήλωσε στον «Ε.Τ.»: «Οι αποφάσεις τόσο του Α.Π. όσο και του Εφετείου είναι ιστορικές και εκδόθηκαν από εξαιρετικούς δικαστές. Τα ελληνικά δικαστήρια επικύρωσαν τη μοναδική ιστορική αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ανυπαρξία ιδιαίτερης “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικού” έθνους που προωθούσαν προπαγανδιστικά όλα αυτά τα χρόνια οι Σκοπιανοί. Η χαρακτηριστική δικανική παραδοχή ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία, είναι απόλυτα ακριβής. Στο σημείο αυτό συνάδει και η υπενθύμιση της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών εγνωσμένου κύρους ανά τον κόσμο προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι έκαναν λόγο για ιστορική αταξία και του επισήμαναν ότι οι Σκοπιανοί διεκδικούν το όνομα για να σφετεριστούν την Ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους. Θεωρώ ότι αν θέλουμε με μία φράση να δώσουμε τη διάσταση των πραγμάτων, αυτή δεν θα ήταν άλλη από τη δικανική κρίση ότι ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του».

Αναλυτικά η απόφαση εδώ:
Απόφαση 1448 / 2009 (Δ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ)
Αριθμός 1448/2009 
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Δ’ Πολιτικό Τμήμα
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές: Γεώργιο Πετράκη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Πολυζωγόπουλο, Ελευθέριο Μάλλιο, Γεωργία Λαλούση και Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτες.
ΣΥΝΗΛΘΕ σε δημόσια συνεδρίαση στο Κατάστημά του, στις 19 Δεκεμβρίου 2008, με την παρουσία και του Γραμματέα Γεωργίου Φιστούρη για να δικάσει μεταξύ:
Του αιτούντος: Σωματείου «ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που εδρεύει στη Φλώρινα και εκπροσωπείται νόμιμα από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους: 1) Χ1, 2) Χ2, 3) Χ3, 4) Χ4, 5) Χ5, 6) Χ6, 7) Χ7, κατοίκους …, το οποίο εκπροσωπήθηκε από την πληρεξούσια δικηγόρο του Ευτυχία Τελλή και κατέθεσε προτάσεις.
Της καθ’ ης η αίτηση: 243/2005 απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας.
Η ένδικη διαφορά άρχισε με την από 24/7/2003 αίτηση του αιτούντος, που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 243/2003 οριστική του ίδιου Δικαστηρίου και 243/2005 του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας. Την αναίρεση της τελευταίας απόφασης ζητεί το αιτών με την από 22/6/2007 αίτησή του.
Κατά τη συζήτηση της αίτησης αυτής, που εκφωνήθηκε από το πινάκιο, το αιτών παραστάθηκε όπως σημειώνεται πιο πάνω. Η Εισηγήτρια Αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, ανέγνωσε την από 11/12/2008 έκθεσή της, με την οποία εισηγήθηκε την απόρριψη της από 22/6/2007 αίτησης αναίρεσης κατά της 243/2005 απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας.
Η πληρεξούσια του αιτούντος ζήτησε την παραδοχή της αιτήσεως.
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
Ι. Κατά τη διάταξη του άρθρου 12 παρ.1 του Συντάγματος, με την οποία κατοχυρώνεται το δικαίωμα της συνένωσης, «οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια». Επίσης, με την από 4 Νοεμβρίου 1950 Σύμβαση της Ρώμης «δια την προάσπισην των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών» (ΕΣΔΑ), ορίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: α) Στο άρθρο 9 παρ. 1 εδαφ. α’ότι κάθε πρόσωπο δικαιούται στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας. Στην παρ. 2 δε του ίδιου άρθρου ότι η ελευθερία εκδήλωσης της θρησκείας ή των πεποιθήσεων δεν επιτρέπεται να αποτελέσει αντικείμενο άλλων περιορισμών πέρα από αυτούς που προβλέπονται από το νόμο και αποτελούν αναγκαία μέτρα σε δημοκρατική κοινωνία, για τη δημόσια ασφάλεια, την προάσπιση της δημόσιας τάξης, υγείας και ηθικής, ή την προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων), β) Στο άρθρο 10 παρ. 1 εδάφ. α’ και β’ ότι κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και ότι το δικαίωματούτο περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης ως και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς επέμβαση δημοσίων αρχών και ασχέτως συνόρων και στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου ότι η άσκηση των ελευθεριών τούτων, συνεπαγόμενη καθήκοντα και ευθύνες, δύναται να υπαχθεί σε ορισμένες διατυπώσεις, όρους και περιορισμούς που προβλέπονται από το νόμο και αποτελούν αναγκαία μέτρα σε δημοκρατική κοινωνία για την εθνική ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα ή δημόσια ασφάλεια, την προάσπιση της τάξης και πρόληψη του εγκλήματος, την προστασία της υγείας και της ηθικής, την προστασία της υπόληψης ή των δικαιωμάτων των τρίτων γ) Στο άρθρο 11 παρ. 1 ότι κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και στην ελευθερία συνεταιρισμού, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ίδρυσης μετ’ άλλων συνδικάτων και προσχώρησης σε συνδικάτα με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων τους. Στη δε παρ. 2 εδαφ. α’ του ίδιου άρθρου, ότι η άσκηση των δικαιωμάτων αυτών δεν επιτρέπεται να υπαχθεί σε άλλους περιορισμούς πέρα από αυτούς που προβλέπονται από το νόμο και αποτελούν αναγκαία μέτρα, σε δημοκρατική κοινωνία, για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια ασφάλεια, την προάσπιση της τάξης και πρόληψη του εγκλήματος, την προστασία της υγείας και της ηθικής ή την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. Από τις προπαρατιθέμενες διατάξεις των εν λόγω άρθρων 9, 10 και 11 της ΕΣΔΑ συνάγεται, ότι η δημόσια τάξη είναι θεμιτός περιορισμός των δικαιωμάτων που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές. Η δημόσια δε τάξη, η προς την οποία αντίθεση του σκοπού του σωματείου δημιουργεί λόγο μη αναγνώρισης του από το δικαστήριο, αποτελείται από θεμελιώδεις κανόνες και αρχές, που κρατούν σε ορισμένο χρόνο στη χώρα και απηχούν τις δικαιϊκές, κοινωνικές, οικονομικές πολιτειακές, πολιτικές, θρησκευτικές, ηθικές και άλλες αντιλήψεις, οι οποίες διέπουν τον έννομο βιοτικό ρυθμό αυτής. Αντίθεση προς τη δημόσια τάξη υπάρχει, όταν προσβάλλονται οι αντιλήψεις αυτές και διαταράσσεται ο βιοτικός ρυθμός (ΟλΑΠ 6/1990, 17/1999, 4/2005). Ας σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενόψει της πιο πάνω διάταξης του. άρθρου 11 της ΕΣΔΑ, με την απόφαση του της 17-2-2004, που εκδόθηκε στην υπόθεση Gorzelik και λοιπών κατά της Πολωνίας, μετά από ατομική προσφυγή κατά του Πολωνικού Κράτους, για άρνηση των αρχών αυτού να προβούν στην επίσημη καταχώρηση του σωματείου των ασκούντων την προσφυγή, υπό την επωνυμία «Ένωση των προσώπων Σιλεσιανής ιθαγενείας», έκρινε ότι: Η ελευθερία συνεταιρισμού δεν είναι απόλυτη και πρέπει να γίνει δεκτό, ότι όταν ένα σωματείο, δια των δραστηριοτήτων του ή των προθέσεων, τις οποίες δηλώνει ρητώς ή σιωπηρώς στο πρόγραμμα του, θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Κράτους ή τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων, το άρθρο 11 (της ΕΣΔΑ) δεν αποστερεί από τις αρχές ενός Κράτους την εξουσία προστασίας των εν λόγω θεσμών και προσώπων και ότι τούτο απορρέει και από την παρ. 2 του άρθρου 11 και από τις θετικές υποχρεώσεις του Κράτους, δυνάμει του άρθρου 1 της Συμβάσεως, να αναγνωρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσώπων, τα οποία εξαρτώνται από τη δικαιοδοσία του (σκέψη 94 της απόφασης αυτής). Στην προκειμένη περίπτωση, το Εφετείο, που δίκασε επί της ασκηθείσας από τους αιτούντες – νυν αναιρεσείοντες έφεσης, της στρεφόμενης κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, με την οποία είχε απορριφθεί η από 24-7-2003 αίτηση αυτών, περί αναγνώρισης του Σωματείου «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», δέχθηκε τα εξής: Οι αιτούντες είναι μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του υπό σύσταση σωματείου, με έδρα την πόλη της … και με την επωνυμία » ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». Για την ευδοκίμηση της αιτήσεώς τους, περί αναγνωρίσεως του προαναφερόμενου σωματείου, προσκομίζουν όλα τα απαιτούμενα από το νόμο (άρθρα 78-80 ΑΚ) στοιχεία, μεταξύ των οποίων και το από 19-6-2003 καταστατικό του, που αποτελείται από 25 άρθρα, με τα οποία ορίζονται τα σχετικά με την ίδρυση και τη λειτουργία του. Στο άρθρο 2 του καταστατικού ορίζεται ότι σκοπός του σωματείου είναι, μεταξύ άλλων, «η πολιτιστική αποκέντρωση και η προστασία των πνευματικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραδόσεων των μνημείων πολιτισμού και γενικά η διάσωση και διάδοση Μακεδονικού πολιτισμού. Η διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας- «MAKEDONCKI», ως μέσα δε για την επίτευξη του άνω σκοπού αναφέρεται ότι είναι, οι ομιλίες, τα δημοσιεύματα, τα διαβήματα κάθε μορφής, καθώς και η συνεργασία του σωματείου με άλλα σωματεία που έχουν κοινούς σκοπούς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους άλλους αρμόδιους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Ο προαναφερόμενος σκοπός του σωματείου αποτελεί αντικείμενο έρευνας, για να διαπιστωθεί, εάν είναι σύννομος, ή αντιβαίνει στη δημόσια τάξη, υπό την αναλυθείσα παραπάνω έννοια αυτής, ή δημιουργεί σύγχυση αναφορικά με τη σωματειακή δράση των μελών του. Προς τούτο, κρίσιμα είναι τα σημεία που αφορούν στην επικαλούμενη «διάσωση και διάδοση Μακεδόνικου πολιτισμού», όπως και τη » διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας «MAKEDONCKI».
Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το Κράτος των Σκοπίων (FYROM), εξ αιτίας της αυθαίρετης και ιστορικά ατεκμηρίωτης αξιώσεως του τελευταίου να αναγνωρισθεί διεθνώς ως Κράτος, με το όνομα «Μακεδονία». Προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια ως προς το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το νεοσυσταθέν Κράτος των Σκοπίων (FYROM), το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει εθνική ταυτότητα με όνομα που αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας, είναι αναγκαίο να επισημανθούν συνοπτικά τα ακόλουθα ιστορικά δεδομένα. Ο όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός. Απλώς, ως Μακεδόνες, ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της Ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται, Θράκες, οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί , οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα Θρακική ή Θεσσαλική Εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να «δημιουργηθούν», στα πλαίσια του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, όπως πιο κάτω αναφέρεται. Επιπλέον, οι αρχαίοι Μακεδόνες, ήταν αναμφισβήτητα Έλληνες, δωρικό ή κατ’ άλλη έκδοση, αιολικό φύλο. Το όνομα Μακεδονία αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Ηρόδοτο, έχει δε γνήσια Ελληνική, δωρικής προέλευσης, ρίζα, «Μακεδνός ή Μακεδανός», που σημαίνει μακρύς, υψηλός, λόγω του ύψους των Μακεδόνων, όπου μάκος = μήκος (Ηροδότου Ιστορίαι Α, 56). Ήδη από τον 1° π.Χ. αιώνα ο μεγάλος γεωγράφος της αρχαιότητας Στράβων, διαπίστωνε : «Εστίν ούν Ελλάς και η Μακεδονία» (Στράβων, Γεωγραφικά,VII.9). Ως Έλληνες, οι αρχαίοι Μακεδόνες, χρησιμοποιούσαν την ίδια, με τους Ελληνες της νομίμου Ελλάδας γλώσσα, πίστευαν στους ίδιους θεούς και είχαν τον ίδιο (Ελληνικό) πολιτισμό. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ευρήματα της Βεργίνας αποτελούν σταθμούς της παγκόσμιας ιστορίας και στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αντίθετα, οι Σλάβοι, δηλαδή τα διάφορα σλαβικά φύλα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, βορείως της Μακεδονίας, κατά τον 7° μ.Χ. αιώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες. Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους των ετών 1912-1913, που είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση, πλην άλλων περιοχών, και της Μακεδονίας, από την Οθωμανική κυριαρχία και το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οριοθετήθηκαν οριστικώς τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας αφενός και Σερβίας και Βουλγαρίας αφετέρου. Κατόπιν Διεθνών Συμφωνιών και ιδίως της συνθήκης του NEUILLY, που ίσχυσε από το 1919, το μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας, με τη γεωγραφική του όρου έννοια, περιήλθε στην Ελλάδα, ήτοι το 51,5%, ενώ στη Σερβία περιήλθε το 38,4% και στη Βουλγαρία το 10,1% αυτής. Έτσι, η αρχαία (κλασική) Μακεδονία, η επονομαζόμενη από γεωγραφική άποψη «Μείζων Μακεδονία», που περιλαμβανόταν μεταξύ Αιγαίου Πελάγους και των ορέων Καμβούνια, Πιέρια και Όλυμπος προς νότο, των λιμνών Αχρίδα και Πρέσπες, και των ορέων Μπαμπούνα, Σκόμιον, Ροδόπη προς Βορρά, του ποταμού Νέστου, ανατολικά και των ορέων Γράμμος και Πίνδος, δυτικά, κατατμήθηκε εν μέρει, μεταξύ των παραπάνω Κρατών, όπως έχει εκτεθεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγο της ελευθέρας διακίνησης των πληθυσμών, κατά τους χρόνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Βούλγαροι, σλαβόφωνοι, που είχαν σλαβική εθνική συνείδηση. Μετά την οριστικοποίηση των συνόρων, κατά τα προεκτεθέντα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς διασκορπίσθηκαν στην περιοχή των Σκοπίων, ή μετανάστευσαν σε διάφορα Κράτη. Οι ολίγοι εναπομείναντες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στους νομούς Φλώρινας και Έδεσσας, εδήλωσαν Ελληνική Εθνικότητα και έτσι, από την εποχή εκείνη έπαυσε να υπάρχει θέμα σλαβικής μειονότητας. Πριν από το 1944 «Μακεδονία» ως σλαβικό κράτος και «Μακεδονικό Έθνος», ως ιδιαίτερη εθνότητα ήταν έννοιες παντελώς άγνωστες. Στις 2-8-1944, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο Κροάτης Τίτο δημιούργησε το Γιουγκοσλαβικό ομόσπονδο κράτος (ένα από τα έξι της τότε Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας που προέκυψε ως ενιαίο Κράτος το 1918), της λεγόμενης Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με πρωτεύουσα τα Σκόπια. Έως τότε, οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων δεν είχαν ούτε σερβική, ούτε βουλγαρική, παρά τα φιλοβουλγαρικά αισθήματα των περισσότερων κατοίκων της και πολύ περισσότερο, δεν είχαν «μακεδονική» εθνική συνείδηση. Την τελευταία, τους έπεισε να την αποκτήσουν ο Τίτο, προκειμένου να αποκολλήσει τους Σκοπιανούς από το άρμα των Βουλγάρων, έχοντας ως απώτερο σκοπό, την σύσταση ενιαίου μακεδονικού κράτους, υπό σλαβικό μανδύα και την έξοδο της χώρας του στο Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην περίοδο του μεσοπολέμου, η κυβέρνηση του Βελιγραδίου υποστήριζε, ότι οι κάτοικοι της περιοχής Σκοπίων ήταν Σέρβοι. Αργότερα, όμως, για να υποβοηθηθεί η προσπάθεια «μακεδονοποίησης» του πληθυσμού της Λ. Δ. Μακεδονίας, που κατοικείτο τότε από ακαθόριστης εθνικότητας πληθυσμούς, με υπεροχή των σλαβόφωνων, αλβανόφωνων και τουρκόφωνων, έπρεπε να αναπτυχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα λαό, ως διαφορετικό έθνος, δηλαδή η γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός. Καταρχήν, ιδιαίτερη φροντίδα δόθηκε στη λεγόμενη » μακεδόνικη» γλώσσα, που αποτελείτο κατά βάση από λέξεις σλαβικής προέλευσης, εμπλουτισμένη και με ελληνικές αυτούσιες ή παραλλαγμένες, καθώς επίσης και λέξεις τουρκικές, βλάχικες, αλβανικές κ.λ.π. Το ιδίωμα αυτό στην ουσία ήταν η δυτική διάλεκτος της βουλγαρικής γλώσσας, την οποία ομιλούσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων. Μετά το 1944, Σκοπιανοί γλωσσολόγοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν όλα τα βουλγαρικά στοιχεία από τη διάλεκτο αυτή και να τα αντικαταστήσουν με λέξεις σερβοκροατικές, ώστε να μπορεί η λεγόμενη » μακεδόνικη» γλώσσα, έτσι όπως εξελίχθηκε, να γίνει πλέον κατανοητή από τους σερβοκροατικούς πληθυσμούς της βόρειας Γιουγκοσλαβίας. Ακόμη δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην εκ των υστέρων » κατασκευή» της ιστορίας του «Μακεδονικού» έθνους. Το Δεκέμβριο του 1948 ιδρύθηκε στα Σκόπια το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας του Μακεδονικού Λαού. Το ενδιαφέρον των Σκοπιανών ιστορικών επικεντρώθηκε στην απόδειξη της υπάρξεως ενός ξεχωριστού «μακεδονικού» έθνους, έστω και αν το » έθνος» τούτο, στο παρελθόν, δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Στη συνέχεια, οι πολιτικοί των Σκοπίων δεν περιορίσθηκαν στην προσπάθεια τους » μακεδονοποίησης» του πληθυσμού της περιοχής. Για να ευαισθητοποιήσουν τα πλήθη, αλλά και τη Διεθνή Κοινότητα, δημιούργησαν μία «Μεγάλη ιδέα» περί πλήρους εθνικής αποκατάστασης του «Μακεδονικού» έθνους, διακηρύσσοντας ότι η Μακεδονία στο σύνολο της, δηλαδή τα τρία Βιλαέτια (περιφέρειες) της αυθαίρετης τότε διαίρεσης της τουρκικής Διοίκησης στη Μακεδονία, κατά τους χρόνους της Οθωμανικής κυριαρχίας, που είχαν ως πρωτεύουσες τη Θεσσαλονίκη, το Μοναστήρι και τα Σκόπια, είναι χώρα σλαβική, και ως προς την ιστορική της προέλευση και ως προς την εθνική της σύσταση. Γι’ αυτό (κατά τη «Μεγάλη Ιδέα»), πρέπει να ενωθεί και να αποτελέσει ένα ενιαία κράτος, δεδομένου ότι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μόνο το Γιουγκοσλαβικό Τμήμα της Μακεδονίας αποκαταστάθηκε εθνικά, στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας (θεωρία του «αλυτρωτισμού»). Η προβολή αυτής της «Μεγάλης Ιδέας» στα Σκόπια και στο εξωτερικό δημιούργησε τις σημερινές προστριβές με την Ελλάδα, η οποία δεν είναι δυνατό να ανεχθεί αυτή την έστω «ακαδημαϊκή», καταρχήν, προσβολή της ακεραιότητας του εδάφους της και της ομοιογένειας του πληθυσμού της, που επιχειρείται από την πλευρά των Σκοπίων. Εξάλλου, ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του. Στην προσπάθεια αυτή των Σκοπίων που άρχισε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αφότου το κράτος των Σκοπίων απέκτησε οντότητα, το έτος 1991, εντάσσεται η διάδοση των παραπάνω ιδεών από διάφορους εθνικιστές μετανάστες, οι οποίοι, μέσω οργανώσεων και σωματείων, που δρουν κυρίως στο εξωτερικό (Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ), με ομιλίες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικές κλπ παραπληροφορούν το κοινό, δημιουργώντας εσφαλμένες περί υπάρξεως «Μακεδονικού» έθνους και πολιτισμού, «μακεδονικής» γλώσσας και συνείδησης. Παράλληλα, καλλιεργούν και την ιδέα του «αλυτρωτισμού», όπως προεκτέθηκε επιχειρώντας να δημιουργήσουν αποσχιστικές τάσεις, θέτοντας και το ανύπαρκτο θέμα της λεγόμενης «μακεδονικής μειονότητας» που ζεί στην Ελλάδα. Μάλιστα για το θέμα αυτό προσέφυγαν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, το Μάιο του 1990, ενώ, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, έθεσαν και πάλι το ίδιο θέμα στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης της ΔΑΣΕ στην Κοπεγχάγη. Αρωγοί της προσπάθειας αυτής των Σκοπιανών ιθυνόντων στην Ελλάδα είναι οι αιτούντες. Οι τελευταίοι, συμπλέοντας με τις παραπάνω θέσεις των Σκοπίων, δημιουργούν ανύπαρκτα ζητήματα ιδιαίτερου μακεδονικού πολιτισμού και μακεδονικής γλώσσας («MAKEDONCKI»), μέσω δε του υπό σύσταση Σωματείου, επιδιώκουν την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών. Συγκεκριμένα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του εν λόγω Σωματείου, ο ΑΑ, μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του, όπως ο ΒΒ, που πρωτοστατούσε παλαιότερα στην ίδρυση όμοιου Σωματείου, εμφανίσθηκαν στη Συνδιάσκεψη της ΔΑΣΕ στην Κοπεγχάγη όπου αμφισβήτησαν την ελληνικότητα της (Ελληνικής) Μακεδονίας (βλ. και Εφ. Θεσ. 1558/1991 αδημ). Επίσης, τα ιδρυτικά μέλη του υπό σύσταση Σωματείου, ήτοι οι ΓΓ, Χ1 και ΔΔ, όπως και ο προαναφερόμενος ΒΒ, συναντήθηκαν κρυφά, στις 28 Ιουλίου 1991, στην πόλη Μοναστήρι, με τον πρώην Πρόεδρο του Κράτους των Σκοπίων, Κύρο Γκλιγκόρωφ. Ακόμη, τα ίδια πρόσωπα είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη με τον υποπρόξενο των Σκοπίων, προφανώς, για να προωθήσουν την επίτευξη των παραπάνω σκοπών τους (βλ. Στεφ. Τσαπάρα, όπ. π. σελ. 34). Σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατά συνέπεια, μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα «MAKEDONCKI». Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα». Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία. Με βάση τις παραδοχές αυτές, το δικάσαν Εφετείο έκρινε «ότι ο σκοπός του υπό αναγνώριση Σωματείου αντίκειται προς τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, αφού θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους, με τις εξαγγελόμενες ρητώς και σιωπηρώς δραστηριότητες των μελών του, ότι, με την εμμονή του στη γενική αναφορά του όρου «μακεδονικός- ική» πολιτισμός – γλώσσα προκαλεί σύγχυση τόσο στο εσωτερικό της Χώρας και, ιδίως, στους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο Σωματείο ως μέλη, αποδεχόμενοι το σκοπό αυτό, όσο και διεθνώς, στα Κράτη και στους λοιπούς φορείς, με τους οποίους θα συναλλαχθεί αυτό, ενόψει της πραγμάτωσης του σκοπού του, μέσω διαβημάτων, συνεργασιών κλπ, καθώς και ότι αναγνώριση του Σωματείου προσκρούει στην ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών της περιοχής και κατ’ επέκταση της γαλήνης της Χώρας», και ότι η αίτηση ήταν απορριπτέα, ως αβάσιμη κατ’ ουσία και στη συνέχεια, απέρριψε την ασκηθείσα έφεση, επικυρώνοντας την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που είχε αποφανθεί ομοίως.
Με τους πρώτο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο, από το άρθρο 559 αριθ. 1 Κ.Πολ.Δ, λόγους αναίρεσης, προβάλλεται η αιτίαση ότι το δικάσαν Εφετείο, με το να κρίνει ότι ο σκοπός του σωματείου, του οποίου την αναγνώριση ζητούσαν οι αιτούντες – νυν αναιρεσείοντες, αντίκειται στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, διότι θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους, παρεβίασε κανόνες ουσιαστικού δικαίου και ειδικώτερα τις διατάξεις των άρθρων. 2, 4, 5, 14, 25 και 12 του Συντάγματος, 9,10 και 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) και των άρθρων 78 έως 84 ΑΚ. Οι λόγοι αυτοί είναι απορριπτέοι, προεχόντως, ως αόριστοι, καθόσον ουδόλως προσδιορίζεται στο αναιρετήριο ποιό είναι το νομικό σφάλμα του δικάσαντος δικαστηρίου ερμηνευτικό ή υπαγωγικό και στη δεύτερη περίπτωση σε τι συνίσταται η παράβαση κατά την εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, αλλά και σε κάθε περίπτωση, ως αβάσιμοι, διότι, σύμφωνα με τα εκτεθέντα στην προηγηθείσα μείζονα νομική σκέψη, η προστασία της δημόσιας τάξης, της εθνικής ασφάλειας και των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων, αποτελούν νόμιμους και επιτρεπτούς περιορισμούς της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των προστατευομένων από τις ως άνω διατάξεις και κατά συνέπεια το δικάσαν Εφετείο δεν παρεβίασε τις προαναφερθείσες διατάξεις του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ τις σχετικές με τα δικαιώματα αυτά, αλλά ούτε και τις λοιπές ως άνω διατάξεις, που προστατεύουν τα αντίστοιχα δικαιώματα (ελευθερία έκφρασης και γνώμης, ελευθερία προσωπικότητας, ίση μεταχείριση, ελευθερία του συνέρχεσθαι), ούτε τέλος, τη διάταξη του άρθρου 25 του Συντάγματος (αρχή της αναλογικότητας), δεδομένου, ότι το μέτρο της μη αναγνώρισης του Σωματείου είναι αναγκαίο, για την αποφυγή της προσβολής της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας και των δικαιωμάτων και ελευθεριών τρίτων. Επί πλέον, ο πέμπτος λόγος αναίρεσης, κατά το μέρος αυτού, με το οποίο προβάλλεται η αιτίαση της παραβίασης των διατάξεων των άρθρων 9, 10, 11 και 14 της ΕΣΔΑ, εκ του ότι, το δικάσαν Εφετείο, με την προσβαλλομένη απόφασή του, απέρριψε την αίτηση λόγω της εθνικής καταγωγής και των πεποιθήσεων των αιτούντων, είναι σε κάθε περίπτωση απορριπτέος και ως στηριζόμενος επί εσφαλμένης προϋπόθεσης και ως εκ τούτου αβάσιμος, δεδομένου ότι ουδόλως περιέχονται παρόμοιες παραδοχές στην προσβαλλομένη απόφαση, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο αυτής.
ΙΙ. Με τον δεύτερο, από το άρθρο 559 αριθ. 11 ΚΠολΔ, λόγο αναίρεσης προβάλλεται η αιτίαση ότι το δικάσαν Εφετείο έλαβε υπόψη αποδεικτικά μέσα μη επιτρεπόμενα και αποδείξεις που δεν προτάθηκαν και δεν προσκομίσθηκαν από τους αιτούντες. Ο λόγος αυτός είναι απορριπτέος, ως αόριστος, διότι ουδόλως προσδιορίζεται στο αναιρετήριο ποια είναι τα αποδεικτικά μέσα στα οποία αναφέρεται η αιτίαση του προκείμενου λόγου και για ποια αιτία είναι μη επιτρεπτά.
Η διάταξη του άρθρου 744 ΚΠολΔ, ορίζει ότι το δικαστήριο, όταν δικάζει κατά τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας, μπορεί και αυτεπαγγέλτως να διατάζει κάθε μέτρο για την εξακρίβωση πραγματικών γεγονότων, ακόμη και εκείνων που δεν έχουν προταθεί και ιδιαίτερα γεγονότων που συντελούν στην προστασία των ενδιαφερομένων ή της έννομης σχέσης ή του γενικώτερου κοινωνικού συμφέροντος. Η διάταξη του άρθρου 759 παρ.3 ΚΠολΔ ορίζει ότι το δικαστήριο, κατά την ίδια ως άνω διαδικασία, ακόμη και αποκλίνοντας από τις διατάξεις που ρυθμίζουν την απόδειξη, διατάσσει αυτεπαγγέλτως κάθε τι, που κατά την κρίση του είναι απαραίτητο για την εξακρίβωση της αλήθειας των πραγματικών ισχυρισμών. Με τις διατάξεις αυτές εισάγεται απόκλιση από τη ρύθμιση του άρθρου 106 ΚΠολΔ (συζητητικό σύστημα) και καθιερώνεται, για τις υποθέσεις της εκουσίας δικαιοδοσίας, το ανακριτικό σύστημα, το οποίο παρέχει στο δικαστήριο ελευθερία αυτεπάγγελτης ενέργειας και συλλογής του αποδεικτικού υλικού και εξακρίβωσης πραγματικών γεγονότων, ακόμη και μη προταθέντων, που ασκούν ουσιώδη επιρροή στην έκβαση της δίκης. Κατά συνέπεια, αφού στη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας ισχύει η ελεύθερη απόδειξη και ο δικαστής αποδεσμεύεται από τους αποδεικτικούς τύπους της αυστηρής απόδειξης, δικαιούται, για τη διαμόρφωση της δικανικής του πεποίθησης, να λαμβάνει υπόψη του κάθε πρόσφορο αποδεικτικό μέσο, ακόμη και μη πληρούντα τους όρους του νόμου αποδεικτικά μέσα ή αποδεικτικά μέσα εκτός του καταλόγου του άρθρου 339 ΚΠολΔ. Επίσης, η διάταξη του άρθρου 336 παρ.1 ΚΠολΔ, ορίζει ότι πραγματικά γεγονότα, τα οποία είναι τόσο πασίγνωστα, ώστε να μην υπάρχει εύλογη αμφιβολία ότι είναι αληθινά, λαμβάνονται υπόψη αυτεπαγγέλτως και χωρίς απόδειξη, ενώ η παράγρ. 2 της ίδιας διάταξης ορίζει ότι πραγματικά γεγονότα γνωστά στο δικαστήριο από άλλη δικαστική ενέργειά του, λαμβάνονται υπόψη αυτεπαγγέλτως και χωρίς απόδειξη, αν η αλήθεια τους ισχύει απέναντι σε όλους.
Εν προκειμένω με τον έκτο λόγο αναίρεσης προβάλλεται η αιτίαση ότι το δικάσαν Εφετείο υπέπεσε στις πλημμέλειες, τις προβλεπόμενες α) από το άρθρο 559 αριθμ. 10 ΚΠολΔ (δέχθηκε, ως αληθινά, πράγματα που ασκούν ουσιώδη επιρροή στην έκβαση της δίκης, χωρίς απόδειξη) και β) από το άρθρο 559 αριθμ.11 ΚΠολΔ, (έλαβε υπόψη αποδεικτικά μέσα μη επιτρεπτά και αποδεικτικά μέσα, που δεν προσκομίσθηκαν από τους αιτούντες) και ειδικότερα ότι το δικάσαν Εφετείο, για να καταλήξει στο αποδεικτικό του πόρισμα ότι ο σκοπός του υπό αναγνώριση Σωματείου αντίκειται στη δημόσια τάξη και ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους, δέχθηκε, κατά παράβαση των ως άνω διατάξεων, τα αναφερόμενα στο αναιρετήριο πραγματικά περιστατικά, τα σχετικά με την Ελληνική Ιστορία και την ταύτιση των αρχαίων Μακεδόνων με τους ‘Ελληνες, καθώς επίσης τα σχετικά με την κίνηση του νεοσυσταθέντος (1991) κράτους των Σκοπίων (FYROM) να σφετερισθεί το όνομα «Μακεδονία» και με τη προσπάθεια αυτού να αποδείξει δια μέσου σωματείων, οργανώσεων και εκδηλώσεων τη δήθεν ύπαρξη χωριστού «Μακεδονικού» έθνους και χωριστής «Μακεδονικής» γλώσσας, όπως και την ύπαρξη «Μακεδονικής» μειονότητας, που ζει στην Ελλάδα και τέλος τα περιστατικά τα σχετικά με συγκεκριμένες δραστηριότητες ορισμένων εκ των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου, οι οποίοι, για να υποβοηθήσουν τις ως άνω κινήσεις του Κράτους των Σκοπίων, συμμετείχαν στη Συνδιάσκεψη της ΔΑΣΕ, στην Κοπεγχάγη (1990) και αμφισβήτησαν την ελληνικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας και επίσης προσέφυγαν, για τον ίδιο λόγο και το ίδιο έτος (1990) στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Επίσης, με τον όγδοο, από το άρθρο 559 αριθμ.11 ΚΠολΔ λόγο αναίρεσης, προβάλλεται η αιτίαση ότι το δικάσαν Εφετείο υπέπεσε στην ίδια ως άνω πλημμέλεια, της λήψης υπόψη αποδεικτικών μέσων μη επιτρεπτών, προς απόδειξη των ιδίων ως άνω περιστατικών των σχετικών με τις ως άνω δραστηριότητες ωρισμένων μελών και επί πλέον των περιστατικών των σχετικών με τις κρυφές συναντήσεις ωρισμένων μελών του υπό ίδρυση Σωματείου με τον τότε Πρόεδρο του Κράτους των Σκοπίων Κύρο Γκλιγκόρωφ, την 28-6-1991, στην πόλη Μοναστήρι και στη Θεσσαλονίκη, κατ’ επανάληψη, με τον υποπρόξενο των Σκοπίων, προς προώθηση και επίτευξη των ίδιων ως άνω σκοπών. Οι δύο αυτοί λόγοι (έκτος και όγδοος), πέραν του ότι είναι απορριπτέοι, ως αόριστοι, διότι ουδόλως προσδιορίζεται στο αναιρετήριο ποία είναι τα αποδεικτικά μέσα, στα οποία αναφέρονται οι ως άνω αιτιάσεις και για ποιο λόγο αυτά είναι μη νόμιμα και μη επιτρεπτά, είναι επίσης, απορριπτέοι, ως απαράδεκτοι, διότι, όπως ήδη αναφέρθηκε στην προηγηθείσα νομική σκέψη, το Δικαστήριο, δικάζον κατά τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, δικαιούται να λαμβάνει υπόψη και αυτεπαγγέλτως, κάθε πρόσφορο αποδεικτικό μέσο, για την εξακρίβωση πραγματικών γεγονότων, ακόμη και μη προταθέντων, που συντελούν στην προστασία του γενικώτερου κοινωνικού συμφέροντος. Εξ άλλου, κατά το από άρθρο 559 αριθμ. 10 ΚΠολΔ, σκέλος αυτού, ο έκτος λόγος αναίρεσης, είναι, σε κάθε περίπτωση, απορριπτέος ως αβάσιμος, διότι, από την προσβαλλομένη απόφαση προκύπτει, ότι το δικάσαν Εφετείο, δέχθηκε τα ως άνω περιστατικά, όχι χωρίς απόδειξη, αλλά με βάση τα μνημονευόμενα στην απόφαση αποδεικτικά μέσα, δηλαδή με βάση τα προσκομισθέντα έγγραφα και ειδικότερα το περιεχόμενο του καταστατικού του υπό ίδρυση σωματείου, τα γεγονότα τα οποία, κατά την εκτίμηση του Εφετείου, είναι πασίγνωστα, τα ιστορικά κείμενα και τα δημοσιεύματα νεώτερων εντύπων, τα αναφερόμενα στην απόφαση, και με βάση το περιεχόμενο της επίσης μνημονευόμενης απόφασης του ίδιου Εφετείου (1558/1991) η οποία έχει αποφανθεί επί προηγούμενης, ίδιας με την υπό κρίση αίτησης, του αιτούντος ΒΒ κλπ.
IV. Με τον έβδομο, από το άρθρο 559 αριθμ. 11 ΚΠολΔ, λόγο αναίρεσης, προβάλλεται η αιτίαση ότι το δικάσαν Εφετείο υπέπεσε στην πλημμέλεια της μη λήψης υπόψη αποδεικτικού μέσου και ειδικώτερα της μη λήψης υπόψη της 57/1997/841/1047 10 Ιουλίου 1998 απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία έγινε δεκτή αίτηση – προσφυγή των μελών προσωρινής διοίκησης σωματείου, όμοιου με το κρινόμενο. Ο λόγος αυτός, είναι απορριπτέος ως αβάσιμος, διότι, από τη διαλαμβανομένη στην προσβαλλομένη απόφαση διαβεβαίωση, ότι το Εφετείο, για να σχηματίσει τη δικανική του πεποίθηση, έλαβε υπόψη και «όλα τα μετ’ επίκληση προσκομιζόμενα έγγραφα», ουδεμία καταλείπεται αμφιβολία ότι το δικάσαν δικαστήριο έλαβε υπόψη και το ως άνω έγγραφο, έστω και εάν δεν μνημονεύεται ειδικώς.
V. Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, πρέπει να απορριφθεί η υπό κρίση αίτηση αναίρεσης.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Απορρίπτει την από 19-6-2007 αίτηση των Χ1 κλπ για αναίρεση της 243/2005 απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας.
Κρίθηκε και αποφασίσθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαΐου 2009. Και
Δημοσιεύθηκε στην Αθήνα σε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στις 11 Ιουνίου 2009.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ο Τ.Σόρος έδωσε 250 εκατ. ευρώ για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια!
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Γιώργος Τράγκας, από την ραδιοφωνική εκπομπή «Εν Αθήναις» και στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι ξεπούλησε την Μακεδονία για να πάρει οικονομικά ανταλλάγματα.
Συνολικά, ο Τ.Σόρος έδωσε 250 εκατ. ευρώ για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια!
Eπίσης ο Γ.Τράγκας προειδοποίησε ότι ο Α.Τσίπρας είναι ικανός να συνεχίσει τον τεμαχισμό της Ελλάδας χαρίζοντας το μισό Αιγαίο ώστε να πάρει τη μείωση του αφορολόγητου.
Συγκεκριμένα τόνισε: 
«Ο «Ιωαννίδης» που λατρεύει την πολυτελή ζωή και τα ακριβά πούρα ενώ μιλάει για τη φτωχολογιά και το παίζει «Ρομπέν των Δασών» δεν πρόκειται να πάει επίτροπος στις Βρυξέλλες ούτε να πάρει το Νόμπελ. Ο κολλητός του Μαδούρο δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ευρώπη όσο και αν είναι «φιλιππινέζα» της Μέρκελ. Είναι πολύ δύσκολο να σηκώσει το Νόμπελ ειρήνης ξεφωνίζοντας υπέρ του Μαδούρο έστω και αν πούλησε την ψυχή του στο διάολο και την ιστορία της Μακεδονίας, καθοδηγούμενος πλήρως από ξένα κέντρα.
Ο Τσίπρας δεν θα πάει ούτε στην Ευρώπη ούτε θα σηκώσει το Νόμπελ γιατί θα ξεφτιλιστεί  ο θεσμός, όσο και αν το θέλει ο Σόρος για να τεμαχίσει την Ελλάδα. Θα πάει κάποια στιγμή σε ειδικό δικαστήριο όπως και αρκετοί από την παρέα του. Ήδη βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.  Έπειτα επειδή είναι φασίστας στο εσωτερικό και μαριονέτα στο εξωτερικό, επειδή δηλαδή είναι χρήσιμος στο ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει στο Μαξίμου. Θα επιστρέψει, αν όχι τώρα, κάποια στιγμή στο 3% από όπου ξεκίνησε.
Έκαναν καταστροφική μυστική διπλωματία εις βάρος της χώρας. Είναι όνειδος για τη χώρα και κίνδυνος για το Έθνος, η παραμονή του απριλιανού κλώνου στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η παραμονή του εγκυμονεί κινδύνους.
Δεν υπάρχει Βουλή, δεν υπάρχει δεδηλωμένη, δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών τα έχει καταστρέψει όλα.
Ο κ. Σόρος πλήρωσε εκατομμύρια για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν πλήρωσε 50 εκατ. αλλά πλήρωσε 250 εκατ. , όπως εκτιμούν πηγές των μυστικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το ίδρυμα Σόρος, πουλώντας τη Μακεδονία, μπορεί λέει η έκθεση, οι μεγάλοι εταίροι μας να χαλαρώσουν και πιθανόν να πάρουμε δημοσιονομικά ανταλλάγματα. Δηλαδή ο Τσίπρας και η παρέα του έδωσε τη Μακεδονία και πήρε 50αρικο στους μισθούς, μπορεί να δώσει δηλαδή στο μέλλον το μισό Αιγαίο και να πάρει μη μείωση αφορολόγητου. Τεμαχίζει τη χώρα, προβάλλοντας δήθεν ως Ρομπέν των Δασών στα εκατομμύρια των Ελλήνων που υποφέρουν.
Παράλληλα ο Γ. Τράγκας άρχισε να δίνει και κάποιες πληροφορίες, καθώς τώρα άρχισε να ξετυλίγεται το περίεργο κουβάρι των σχέσεων Τσίπρα, για ένα περίεργο ταξίδι κάποιου υψηλά ιστάμενου της κυβέρνησης στις Μαλδίβες, όπου παραλίγο να εγκλωβιστεί από κάποιο μικροπραξικόπημα όπου συχνά πυκνά γίνεται εκεί. Για την περίπτωση μάλιστα αυτή, ενεργοποιήθηκαν τα ΟΥΚ που με αεροπλάνο ταξίδεψαν μέχρι τη Βομβάη έχοντας αποστολή να σώσουν το άτομο της κυβέρνησής που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο.»

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ

«Θά ἔχουμε πολλές φασαρίες. Ἔρχονται δύσκολες ἡμέρες»
«Οἱ Ἀμερικανοί εἶναι φίδια δέν ἀφήνουν τόν κόσμο σέ ἡσυχία, ἀλλά θά τήν πληρώσουν ἄσχημα, ζυγώνει ὁ καιρός! Θά ἔχουμε πολλές φασαρίες. Οἱ ἄτιμοι οἱ Ἀμερικανοί θέλουν καί ἐπιδιώκουν νά μᾶς βάλουν νά φαγωθοῦμε. Ὁ Θεός νά μᾶς φιλάει»! Τά λόγια αὐτά  τοῦ γέροντα Βασιλείου Καυσοκαλυβίτη ἀποτελοῦσαν ἀπάντηση στή Στυλιανή, ἕνα πνευματικό του παιδί, ὅταν αὐτή τοῦ μετέφερε κάποια εἴδηση στό τέλος τοῦ 2014, ὅταν ἡ ὑγεία του εἶχε ἀρκετά κλονισθεῖ. Ὅσοι τόν ἄκουσαν καί τόν εἶδαν ἔνιωσαν κάποιο φόβο νά τούς κυριεύει τόσο ἀπό τά λεγόμενά του, ὅσο καί ἀπό τήν ὄψη τοῦ προσώπου του.
-Γέροντα θά ζήσουμε ἀνώμαλες καταστάσεις στήν Ἑλλάδα; Μήπως χρειάζεται νά φροντίσουμε νά ἔχουμε προμήθειες; Πολλοί ἀπό ἐμᾶς ἀνησυχοῦμε κυρίως γιά τά παιδιά μας καί ἤδη ἀκούγονται πολλά. Τί νά κάνουμε;
-Ἄκουσε παιδί μου Μάρκο. Ἡ ἐποχή πού διανύουμε ἔχει ὡς χαρακτηριστικό γνώρισμα τήν ἀποστασία τοῦ ἀνθρώπου ἀπό τόν τριαδικό Θεό. Ἔπαψε ὁ Ἰησοῦς Χριστός νά ἀποτελεῖ προτεραιότητα στή ζωή μας. Νοιαζόμαστε γιά ἐφήμερα πράγματα καί δέν κατανοοῦμε ὅτι πατρίδα μας εἶναι ὁ οὐρανός. Ὡς ἐκ τούτου εἶναι φυσικό ἀπό τή μία νά ἐκδηλώνεται αὐτή ἡ ἀνησυχία, ἡ ὁποία προδίδει στήν οὐσία τήν ἔλλειψη πίστης, τήν ἔλλειψη ἐμπιστοσύνης στόν Χριστό καί τήν Παναγιά. Κι ἀπό τήν ἄλλη εἶναι φυσικό ὁ καλός Θεός νά ἐπιτρέπει μερικά τρανταγματάκια γιά νά συνέλθουμε ἀπό τό γενικό λήθαργο. Τέτοιου εἴδους τραντάγματα περιγράφονται λεπτομερῶς στήν Ἁγία Γραφή σέ χρονικά διαστήματα πού ὁ παλαιός Ἰσραήλ ἔφευγε μακρυά ἀπό τό Θεό. Ἐπιθέσεις ἀπό γειτονικούς λαούς, αἰχμαλωσίες, σεισμοί, πεῖνες, ἐπιδημίες, φυσικές καταστροφές ἀποτελοῦσαν μέσα ἐπιστροφῆς τοῦ παλαιοῦ Ἰσραήλ στήν ὁδό τῆς μετανοίας. Ἐμεῖς τί λέτε, ὡς νέος Ἰσραήλ, ὡς μέλη τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ μας θά ἀποτελέσουμε ἐξαίρεση τοῦ κανόνα;
- Δηλαδή νά ἑτοιμαζόμαστε γιά ἀκόμη πιό δύσκολες καταστάσεις; Μᾶς λέτε ὅτι θά ἔρθουν δεινά;
-Κοίταξε Καλλιοπίτσα μου. Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι ὁ λαός μας ἰδιαίτερα τά τελευταῖα χρόνια ἔχει ἀνοίξει διάπλατα τίς πόρτες καί τά παράθυρα στόν Ἀντίδικο καί τά ταγκαλάκια του κι ἁλωνίζουν. Γύρισε τήν πλάτη του στό Θεό. Καί ὄχι μόνο τοῦ γύρισε τήν πλάτη ἀλλά ἄρχισε νά τόν βλασφημεῖ καί νά τόν ἐκδιώκει ἀπό τή ζωή του. Προτιμᾶ νά ζεῖ σέ πνευματικά σκοτάδια καί πνευματική πενία. Ἡ πνευματική ξηρασία πού βιώνει ὁ λαός μας θά φέρει ὡς φυσικές συνέπειες μεγάλο καταστρεπτικό σεισμό, ἐπιδημίες, ἐμφυλίους πολέμους. Θά δεῖτε τίς πολυκατοικίες στήν Ἀθήνα νά συγκρούονται σάν τά κριάρια καί στίς τρεῖς ἡ μία νά μένει ὄρθια. Θά δεῖτε τούς καρπούς ἀπό τά χωράφια σας νά τούς τρῶνε σύννεφα ἀπό ἀκρίδες καί τά ἄγρια πουλιά. Θά δεῖτε ὁ λαός μας νά ὁδηγεῖται ἐξ αἰτίας αὐτῶν πού μᾶς κουβαλήσανε οἱ Ἀμερικανοί, δηλαδή τῶν ξένων νά διχάζεται. Θά γίνει ἐμφύλιος, μ’ αὐτούς πού φέρανε ἐδῶ, τούς ξένους. Θά ἔχουμε μπερδέματα. Θά χυθεῖ ἀθῶο αἷμα, θά τήν πληρώσουν ἄνθρωποι πού δέν θά φταῖνε. Καί μετά θά ἔρθει , δυστυχία, φτώχεια, πείνα, ἀρρώστιες. Θά δουλεύετε γιά νά πάρετε ἕνα κομμάτι ψωμί ὅλη τήν ἡμέρα. Ἴσα-ἴσα τό μεροκάματο θά φτάνει.
Στό σημεῖο αὐτό ὁ γέροντας, λές καί ἔβλεπε τί θά ἐξελισσόταν στόν εὐλογημένο αὐτό τόπο ἄρχισε νά κλαίει. Στό σαλόνι ἐπικρατοῦσε μία περίεργη βουβαμάρα. Κάποιοι ἄρχισαν νά κλαῖνε μαζί του. Δέν μιλοῦσε κανείς. Ὅλοι κρέμονταν ἀπό τά χείλη του. Ὁ γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης σκούπισε μέ τό μαντηλάκι του τά δάκρυά του.
-Μέ συγχωρεῖτε, μέ συγχωρεῖτε παιδιά μου. Θυμάστε παιδιά μου τί σᾶς εἶπα πρίν ἀπό πέντε χρόνια, ὅταν ξεκινοῦσε ἡ οἰκονομική κρίση; Καί τότε μέ ρωτήσατε ἄν θά ἔπρεπε  νά ἔχουμε προμήθειες σέ περίπτωση ἀνώμαλης κατάστασης.
-Ναί γέροντα ἐγώ σᾶς εἶχα ρωτήσει εἶπε τότε ὁ Σταῦρος.
-Τότε καλέ μου Σταῦρο σᾶς προέτρεψα νά κάνετε ἀποθῆκες πνευματικῶν τροφῶν καί ὄχι βρώσιμων ἀγαθῶν, δηλαδή ἀγαθά τά ὁποῖα καταστρέφονται μέ τά μικρόβια, μέ τό νερό, μέ τό σεισμό κ.λ.π. Νά ἔχετε ἀποθῆκες πνευματικῶν ἀγαθῶν σᾶς εἶχα τονίσει γιά νά μπορέσετε νά ἀντέξετε. Νά μάθετε τή νηστεία γιατί θά ἔρθουν δύσκολοι καιροί, μάθετε νά ἐπιβιώνετε μέ τά ἀγαθά τῆς γῆς, νά καλλιεργεῖτε τή γῆ ἀκόμη κι ἄν ἔχετε ἕνα μέτρο.
- Θυμᾶμαι γέροντα, πού μᾶς εἴπατε τότε σχολιάζοντας μία πράξη φιλανθρωπίας ἀπό τά παιδιά πώς τώρα ἔχετε καί δίνετε. Αὔριο δέν θά ἔχετε γιά νά δίνετε. Καί ὅποιος ἔχει γιά νά ζήσει νά μήν ξεχνᾶ νά δίνει καί νά βοηθάει τά ἀδέλφια. Μήπως ἔφθασε ἡ ἐποχή αὐτή πού περιγράψατε σήμερα, συμπλήρωσε ὁ Σταῦρος.
-Βλέπω σύντομα νά μᾶς ἀνακατεύουν αὐτοί οἱ ἄτιμοι οἱ Ἀμερικανοί καί οἱ Γερμανοί. Ἐγώ δέν θά ζῶ, ἀλλά ἐσεῖς θά ζεῖτε. Θά δεῖτε πώς θά γίνουν ὅλα ξαφνικά. Θά κοιμηθεῖτε ἐλεύθεροι καί θά ξυπνήσετε σκλαβωμένοι. Ὅταν θά δεῖτε καί ξεκινήσουν τά γεγονότα μήν βγεῖτε ἀπό τό σπίτι οὔτε γιά ψωμί. Κλεῖστε τά παράθυρα καί τά παντζούρια. Μήν ἀφήσετε τίποτε ἀνοικτό. Καί περιμένετε. Λίγο θά κρατήσει, στά δάκτυλα τοῦ ἑνός χεριοῦ θά εἶναι οἱ ἡμέρες (μιλοῦσε γιά τόν ἐμφύλιο)! Πιό πολύ θά ὑποφέρουν στήν Ἀθήνα, στήν Κρήτη καί τήν Πάτρα. Στή Θεσσαλονίκη καί τίς ἄλλες μεγάλες πόλεις τά πράγματα θά εἶναι πιό ἤπια. Θά ἐπέμβει ἡ Παναγία.
Καί στό σημεῖο αὐτό, διακρίνοντας τήν ἀγωνία στά πρόσωπά μας ὁ γέροντας Βασίλειος μᾶς εἶπε:
-Καλόν εἶναι νά ἑτοιμάσετε κάποιες προμήθειες γιά νά μήν σᾶς βροῦν τά δεινά ἀπροετοίμαστους.  Τό πρῶτο καί κύριο εἶναι τό νερό, γιατί πρῶτα θά χτυπήσουν τίς δεξαμενές τοῦ νεροῦ. Καλό εἶναι νά ἔχετε νερό στήν ἄκρη. Καί ἐπειδή ὁ Θεός γνωρίζει πότε ἀκριβῶς θά γίνει νά ἀνανεώνονται τά πράγματα. Τά τρόφιμα πού ἀποθηκεύουμε νά φροντίζουμε νά ἔχουν διάρκεια ζωῆς καί νά καλύπτουν κατά τό δυνατόν τίς ἀνάγκες μας. Τό ἑπόμενο μετά τό νερό εἶναι τό σιτάρι καί τό ἀλεύρι. Σιτάρι νά ἔχουμε γιά νά σπείρουμε τήν κατάλληλη ἐποχή. Μετά λάδι, ἁλάτι χοντρό καί ψιλό. Χοντρό ἁλάτι γιά νά παστώνουμε κρέατα, ψάρια, τουρσιά κ.λ.π. Ζάχαρη, μέλι, ἐλιές, ρύζι, ὄσπρια. Δηλαδή, φασόλια, ρεβίθια, φακές, φάβα, μακαρόνια, γάλα κυρίως σέ σκόνη καί συμπυκνωμένο, καφέ, τσάι καί κονσέρβες. Τυριά σέ δοχεῖα, μυζήθρα σέ κεφάλια, ἀποξηραμένα φροῦτα καί ξηρούς καρπούς. Ἀπαραίτητα εἶναι κάποια φάρμακα πρός ἀποφυγή μολύνσεων, παυσίπονα, ἀντιβιοτικά, ἀναλγητικά κυρίως σέ κάψουλες. Γιά λοιμώξεις παιδιῶν πού ἀπασχολοῦν, ἀντιβηχικά ἤ σιρόπια γιά μόλυνση τοῦ φάρυγγα. Χάπια γιά τίς διάρροιες κ.λ.π. Ἀκόμη καλό θά εἶναι νά ἀποθηκεύετε εἴδη πρώτων βοηθειῶν, οἰνόπνευμα, ἰώδια, γάζες, ἐπιδέσμους, σουλφαμιδόσκονη, πρόπολη μέλισσας, ἡ καλύτερη φυσική ἀντιβίωση. Καλό εἶναι νά κρατᾶμε καί λίγους σπόρους πρός ἀναπαραγωγή, ὅπως λ. χ. ντομάτες, πιπεριές, φασόλια, φακές , ρεβίθια. 
-Γέροντα, μέ τήν ἀρχή τῆς οἰκονομικῆς κρίσης κάναμε κάποιες προμήθειες. Φοβηθήκαμε τότε καί τρέξαμε καί ἀγοράσαμε μακαρόνια, γάλατα, ὄσπρια. Κυκλοφοροῦσαν καί φῆμες περί μεγάλης πείνας, σύμφωνα μέ προφητεῖες ἁγίων γερόντων, ὅπως τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ καί τοῦ γέροντα (νῦν ἁγίου) Παϊσίου. Πέρασαν τά χρόνια καί δέν ἔγινε τίποτε καί πολλά ἀπό τά τρόφιμα τά πετάξαμε.
- Ἄκουσε Ἀπόστολε καμιά προφητεία δέν καθορίζει συγκεκριμένο χρόνο, γιατί ὁ χρόνος εἶναι τοῦ Θεοῦ. Ὡστόσο, τά σημάδια τῶν καιρῶν πού προμηνύουν τό τί ἔρχεται εἶναι πλέον ὁλοφάνερα. Καί τό πιό σημαντικό σημάδι ἀπό ὅλα εἶναι ἡ πνευματική ξηρασία, πού ἐπικρατεῖ πού φανερώνει τήν ἀποστασία μας ἀπό τό νόμο τοῦ Θεοῦ. Ἀλλά βρέ εὐλογημένε ἔπρεπε ἀπό τά ἀποθηκευμένα νά τρῶτε, ἔτσι ὥστε νά ἀνανεώνεται ἡ κατάσταση. Ἄν οἱ ἄνθρωποι εἴχαμε γεμάτες τίς πνευματικές ἀποθῆκες μας δέν θά χρειαζόταν τίποτε ἀπό αὐτά πού σᾶς εἶπα. Ἀλλά ἡ ἀδύναμη πίστη μᾶς προκαλεῖ τό φόβο. Γιατί ὁ ἀληθινά πιστός χριστιανός δέν σκιάζεται ἀκόμη καί ὅταν περνάει μεγάλες θλίψεις, ὅπως λ. χ. αὐτή. Ξεχάσαμε τόν ψαλμό τοῦ προφητάναξ Δαυίδ πού λέγει: «Ὁ Θεός ἡμῶν καταφυγή καί δύναμις, βοηθός ἐν θλίψεσι ταῖς εὐρούσαις ἠμᾶς σφόδρα. διά τοῦτο οὐ φοβηθησόμεθα ἐν τῷ ταράσσεσθαι τήν γῆν καί μετατίθεσθαι ὄρη ἐν καρδίαις θαλασσῶν... ἐταράχθησαν ἔθνη, ἔκλιναν βασιλεῖαι· ἔδωκε φωνήν αὐτοῦ, ἐσαλεύθη ἡ γῆ. Κύριος τῶν δυνάμεων μέθ  ἡμῶν, ἀντιλήπτωρ ἠμῶν ὁ Θεός  Ἰακώβ. δεῦτε καί ἴδετε τά ἔργα τοῦ Θεοῦ, ἅ ἔθετο τέρατα ἐπί τῆς γῆς. ἀνταναιρῶν πολέμους μέχρι τῶν περάτων τῆς γῆς τόξον συντρίψει καί συνθλάσει ὅπλον καί θυρεούς κατακαύσει ἐν πυρί. σχολάσατε καί γνῶτε ὅτι ἐγώ εἰμι ὁ Θεός· ὑψωθήσομαι ἐν τοῖς ἔθνεσιν, ὑψωθήσομαι ἐν τῆ γῆ. Κύριος τῶν δυνάμεων μέθ’  ἡμῶν, ἀντιλήπτωρ ἡμῶν ὁ Θεός  Ἰακώβ».
-Γέροντα μᾶς λέτε νά ἔχουμε ἀλεύρι ἀλλά πῶς νά τό διατηρήσουμε;
-Πρέπει νά προσέχουμε στό πῶς θά συντηροῦμε καί σέ τί μέρος νά φιλᾶμε τά ἀποθηκευμένα τρόφιμα. Οἱ παπποῦδες μας τά δίδαξαν ἀλλά ἐμεῖς τά λησμονήσαμε. Νά εἶναι σκιερό μέρος, νά μήν ἔχει ὑγρασία καί ὄχι ὑψηλές θερμοκρασίες. Τό ἀλεύρι μποροῦμε νά τό βάζουμε σέ μεγάλα δοχεῖα πού βάζουμε τή φέτα, δηλαδή τενεκέ μέ στρογγυλό καπάκι, τόν ὁποῖο γεμίζουμε μέχρι πάνω. Τό πατᾶμε καλά, μέ δύναμη καί παίρνει ἀρκετή ποσότητα, μέχρι 20 κιλά. Ἔπειτα ἁπλώνουμε ἐπάνω ἀπό τό ἀλεύρι περίπου ἕνα (1) πόντο χοντρό ἁλάτι, βάζουμε καί ἕνα κομμάτι βασιλικό καί κλείνουμε ἀεροστεγῶς. Μποροῦμε νά σφραγίσουμε τό καπάκι μέ καθαρό κερί. Τό λάδι διατηρεῖται σέ σκοτεινό μέρος σέ πήλινα δοχεῖα ἤ τενεκέ, σέ θερμοκρασία  δροσερή ἤ δυνατόν σέ ὑπόγειο χῶρο. Ἐπίσης μέσα στό λάδι μποροῦμε νά διατηρήσουμε φέτα, καί ὅλα τά τυριά γιά ἀρκετό χρονικό διάστημα. Τά ὄσπρια, τό ρύζι, τά δημητριακά καλά στεγνωμένα στόν ἥλιο, νά ξεραθοῦν καλά ἤ νά τά βάλουμε σέ φοῦρνο γιά 15 λεπτά στούς 50Ο. Μέσα στό τσουβάλι  μποροῦμε νά βάλουμε κομματάκια σαπούνι ἤ ἀσβέστη περίπου μία κουταλιά ἀνά 5 κιλά ὄσπρια.
Ἀπεριόριστο χρόνο διατηροῦνται ἡ ζάχαρη (ὄχι ὑγρό μέρος συντήρησης), μέλι, γλυκόζη, πετιμέζι, γλυκά τοῦ κουταλιοῦ, ξύδι, κρασί, ψωμί ξεραμένο στόν ἥλιο, γαλέτα, κλεισμένα σέ δοχεῖα ἀεροστεγῶς. Ἐν ὀλίγοις πρέπει νά θυμηθοῦμε τούς τρόπους τῶν προγόνων μας γιατί γενικά θά ἐκλείψουν πολλά σύγχρονα μέσα ζωῆς. Τουρσιά σέ ἁλατόνερο, παστά ψάρια καί κρέατα σέ δοχεῖα καλά ἀεροστεγῶς κλεισμένα, ἐλιές, ντομάτες κ.ο.κ. Τά ἐβαπορέ γάλατα ἀντέχουν ἀρκετά ὅσο δέν εἶναι φουσκωμένα. Τό κυριότερο εἶναι νά κρατᾶτε ἀντίδωρο, νά τό ξεραίνεται καλά καί νά τό διατηρεῖται σέ δοχεῖα ἀεροστεγῶς. Πάντα νά κρατᾶτε ἁγιασμό, νά μήν λείπει ἀπό τά σπίτια σας καί πάντων ὅλων πίστις, προσευχή καί μετάνοια, μετάνοια, μετάνοια καί ξύλινους σταυρούς στίς πόρτες καί τά παράθυρα.
-Γέροντα εἴμαστε κοντά στά γεγονότα πού περιγράφουν μέ σαφήνεια οἱ ἅγιοί μας;
-Εἴμαστε ἤδη στά γεγονότα. Γι’ αὐτό προσέξτε μήν τυχόν καί σᾶς βροῦν ἀπροετοίμαστους. Νά μή λείπει ἀπό κανένα χριστιανικό σπίτι ἡ Καινή Διαθήκη, οὔτε οἱ ψαλμοί τοῦ Δαυίδ. Στά σπίτια σας νά ὑπάρχουν λάμπες πετρελαίου γιά φωτισμό, πετρογκάζ σέ μποτίλιες ὑγραερίου, βενζίνη γιά ἔκτακτες ἀνάγκες κίνησης σέ πλαστικά δοχεῖα νά κλείσουν ἀεροστεγῶς  καί νά φυλάγονται σέ πολύ ἀσφαλές δροσερό μέρος. Ἐπίσης νά ὑπάρχει καί πετρέλαιο σέ δοχεῖα γιά φωτισμό.
Καί ἀπευθυνόμενος σέ κάποιο συγκεκριμένο πνευματικοπαίδι του πού ἦταν καί κυνηγός εἶπε:
-Νά μήν ξαναπᾶς ποτέ γιά κυνήγι.
-Νά παραδώσω τήν ἄδεια καί τήν καραμπίνα γέροντα;
- Ὄχι, νά τήν ἔχεις κι ἄν μπορεῖς νά πάρεις κι ἄλλη γιά τά δύσκολα χρόνια. Νά τή φυλᾶς γιατί θά σοῦ χρειαστεῖ. Νά ἔχεις καί ἀρκετά φυσίγγια. Βέβαια θά σᾶς τά μαζέψουνε, θά σᾶς τά πάρουνε ἀλλά ἄν μπορεῖτε νά τά κρύψετε, γιατί θά σᾶς χρειαστοῦν καί θά σᾶς βροῦν ἀπροετοίμαστους.
Ἡ Ὀρθοδοξία χτυπιέται ἀνελέητα καί δυστυχῶς τό λυπηρόν εἶναι ὅτι χτυπιέται ἀπό τούς ἴδιους τούς Ὀρθοδόξους. 
    
Ατάραχη Καφαντάρη -Την αποδοκίμαζαν για τη Μακεδονία και εκείνη έτρωγε βασιλόπιτα

Απίστευτη ψυχραιμία έδειξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, καθώς την ώρα που ορισμένοι Πόντιοι της φώναζαν να φύγει από την κοπή της πίτας του συλλόγου τους, εκείνη συνέχισε να τρώει ατάραχη την βασιλόπιτά της.
Ολα ξεκίνησαν όταν η Χαρά Καφαντάρη εμφανίστηκε στην κοπή της πίτας της Ενωσης Ποντίων Περιστερίου. Λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπερψήφισε η βουλευτής, ορισμένα από τα μέλη της Ενωσης σηκώθηκαν όρθια την ώρα που μιλούσε η κ. Καφαντάρη... και απαίτησαν να φύγει, με συνθήματα για την Μακεδονία.
Η αντίδρασή της πάντως εξέπληξε τους πάντες. Η Χαρά Καφαντάρη ολοκλήρωσε την ομιλία της, κάθισε στην θέση της και συνέχισε να τρώει την πίτα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Τελικά η βουλευτής αποχώρησε από την τα γραφεία της Ενωσης συνοδεία αστυνομικών.


Πηγή: Ατάραχη Καφαντάρη -Την αποδοκίμαζαν για τη Μακεδονία και εκείνη έτρωγε βασιλόπιτα [βίντεο] | iefimerida.gr 

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ! ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» – «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ – ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ….»

Police-Voice blog ➤ 
Μπορεί η Ελλάδα από χθες να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Από τα τέλη Δεκεμβρίου η βουλγαρική πλευρά είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει κανένα μακεδονικό κράτος κι ότι εάν χρειαστεί θα ασκήσει και ΒΕΤΟ για το ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ είχε δηλώσει πως «Οι ενέργειες της βουλγαρικής κυβέρνησης για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προχωρούν πάρα πολύ γρήγορα και εις βάρος της χώρα μας.
Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και αιώνες, ίσως είναι δύσκολο να επιλυθούν μέσα σε έξι μήνες.
[…] Ως πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνώ με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει “μακεδονική γλώσσα”. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια».
Επιπλέον, ο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, έχει επίσης απειλήσει τον Ζάεφ με ΒΕΤΟ κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «Κύριε Ζάεφ, μην καταχραστείτε το θέμα της γλώσσας της ΠΓΔΜ. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμούς με την ιστορία της Βουλγαρίας, καθώς τα εδάφη της ΠΓΔΜ ήταν βουλγαρικά. Δεν υπάρχει τέτοια γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει».
Δυστυχώς η μόνη χώρα που δεν κάνει σοβαρή εξωτερική πολιτική είναι η Ελλάδα…

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

"Η Ελλάδα επιστρέφει κάτω από τον Όλυμπο, κάτω από την Λαμία". 
Μιλά ο Γιώργος Παύλος, Πανεπιστημιακός, Καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας όπου τονίζει πως η συμφωνία μας γυρνά στο 1821. Περιγράφει πως διαχωρίζουν την Μακεδονία από την αρχαία Ελλάδα."Η Μακεδονία δεν έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό" αυτό λέει η συμφωνία."Αυτό είναι ένα ψέμα που το προωθούν μεγάλα διπλωματικά κέντρα, μεγάλα διεθνή κέντρα, για να περιοριστούν οι Ελληνες κάτω από τον Όλυμπο.Μπήκαν οι βάσεις όλος ο ελληνισμός της Μακεδονίας να αποχωρήσει από Ηπειρο, Μακεδονία, Θράκη" τονίζει ο καθηγητής.
Μας δουλεύουν «χοντρά» οι Σκοπιανοί - Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωσή τους όπου από την πρώτη ημέρα καταπατούν τη συμφωνία
Την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή την Παρασκευή χαιρέτισαν τα Σκόπια , αλλά ξέχασαν ότι υποτίθεται πως άλλαξαν το όνομά τους! Η κυβέρνηση στα Σκόπια έδωσε παράλληλα συγχαρητήρια στους πολίτες της Ελλάδας και της -σκέτο- Μακεδονίας.Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας αναφέρονται τα εξής:“Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.
Με την εξεύρεση της μακεδονο – ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν”.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΡΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πλήγωσαν τη Μακεδονία: 153 έκαναν πως δεν άκουσαν τη φωνή του λαού
Την πλειοψηφία στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για να κυρώσει τη συμφωνία την έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι Ελενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης και Θανάσης Θεοχαρόπουλο
Μαύρη Παρασκευή για το Κοινοβούλιο χαρακτηρίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης η χθεσινή ημέρα με την ψήφιση της κύρωσης της σύμβασης των Πρεσπών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από τους 8 πρόθυμους ανεξάρτητους βουλευτές.
Η συμφωνία έλαβε 153 θετικές ψήφους, έναντι 146 αρνητικών από τους βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ τελικά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών».
Την πλειοψηφία στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για να κυρώσει τη συμφωνία την έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι Ελενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Μια ονομαστική ψηφοφορία η οποία σημαδεύτηκε από το επεισόδιο που προσπάθησαν να στήσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και από το πανό που ανήρτησε την ώρα που ψήφιζε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων (Ε.Κ.) Γιάννης Σαρίδης. Το έναυσμα για τη δημιουργία ενός επεισοδίου προς άγραν εντυπώσεων της Χρυσής Αυγής έδωσε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης φωνάζοντας «όχι στην προδοσία», ενώ το σόου προσπάθησαν να το συνεχίσουν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατέστησε εξαρχής σε όλους πως δεν θα επιτρέψει να προκληθεί επεισόδιο και να διακοπεί η ψηφοφορία, ζητώντας από τους ψηφολέκτες αυτές τις ψήφους να τις καταχωρίζουν ως «όχι». Επεισόδιο δημιούργησε όμως και ο βουλευτής της Ε.Κ. Γιάννης Σαρίδης, που σήκωσε ένα πανό την ώρα που ψήφιζε, το οποίο έγραφε «Δεν φταίει η Δημοκρατία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας». Και στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος της Βουλής έδρασε πυροσβεστικά, ενώ λίγο αργότερα ο κ. Σαρίδης με γραπτή δήλωσή του αναφέρει πως ο πολιτικός αυτός ακτιβισμός οργανώθηκε σε συνεννόηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.
Οι θετικές ψήφοι της υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα «κέρδισαν» χειροκρότημα πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης ως «επιδοκιμασία» για τη… σταθερότητα των πολιτικών θέσεων και αρχών!
Οι τόνοι στο κόκκινο στην Ολομέλεια, πάντως διατηρήθηκαν αμείωτοι στο σύνολο και των 38 ½ ωρών συνεδριάσεων, αυτές τις τρεις ημέρες. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και χθες, με την έναρξη της συνεδρίασης, ήταν παρών στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ακούσει τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ήταν και σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έκανε δευτερολογία, να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει. Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, μετά την άρνηση του κ. Βούτση να της δώσει το λόγο (για να μην ανοίξει νέος κύκλος ομιλιών των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού), περιορίσθηκε σε μια μικρή παρέμβαση-απάντηση στον κ. Τσίπρα και στα όσα είπε προχθές το βράδυ. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε κυρίως στα εσωτερικά της «κεντροαριστεράς» πολυκατοικίας, στις μετεγγραφές βουλευτών και στη διάλυση Κοινοβουλευτικών Ομάδων από τον κ. Τσίπρα, ενώ ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για όσα κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος περί παρεμβάσεων και υποδείξεις που είπε ότι κάνει σύμβουλος του πρωθυπουργού σε δικαστές και εισαγγελείς σε υποθέσεις με πολιτικό ενδιαφέρον.

ΕΥΓΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ!!
Γκλέτσος: Θα ξεκινήσουν μύρια κακά για τη χώρα μας, δηλώνω παραίτηση
Δείτε την ανακοίνωση του πρώην, πλέον, δημάρχου Στυλίδας
Ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «ξένα κέντρα που επέβαλαν την παραχώρηση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια».
Δείτε την αναλυτική δήλωσή του που ανέβηκε στη σελίδα της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης στο Facebook:
«ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι και σήμερα, πέρασαν στιγμές που οι ελληνικές κυβερνήσεις πιέστηκαν απάνθρωπα κάποιες φορές και αντίθετα προς τα ελληνικά συμφέροντα. Μια τέτοια στιγμή ζούμε και σήμερα, όπου ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας επιβάλλουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με θανάσιμους εκβιασμούς, να παραχωρήσουμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα ξεκινήσουν μύρια κακά για την χώρα μας. Εύχομαι να διαψευσθώ. Όμως αντιπολιτευόμενος αυτά τα ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, παραιτούμαι από τα καθήκοντα του Δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ίσως μιας κάποιας εμψύχωσης των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας που μπορεί να μην ξέρουν πως παίζονται αυτά τα σκληρά πολιτικά παιχνίδια.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας
Απόστολος Γκλέτσος
*Υ.Γ.: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR

Δείτε την αναλυτική δήλωσή του που ανέβηκε στη σελίδα της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης στο Facebook:

«ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι και σήμερα, πέρασαν στιγμές που οι ελληνικές κυβερνήσεις πιέστηκαν απάνθρωπα κάποιες φορές και αντίθετα προς τα ελληνικά συμφέροντα. Μια τέτοια στιγμή ζούμε και σήμερα, όπου ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας επιβάλλουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με θανάσιμους εκβιασμούς, να παραχωρήσουμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα ξεκινήσουν μύρια κακά για την χώρα μας. Εύχομαι να διαψευσθώ. Όμως αντιπολιτευόμενος αυτά τα ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, παραιτούμαι από τα καθήκοντα του Δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ίσως μιΕΥΓΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ!!
Γκλέτσος: Θα ξεκινήσουν μύρια κακά για τη χώρα μας, δηλώνω παραίτηση
Δείτε την ανακοίνωση του πρώην, πλέον, δημάρχου Στυλίδας
Ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «ξένα κέντρα που επέβαλαν την παραχώρηση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια».ας κάποιας εμψύχωσης των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας που μπορεί να μην ξέρουν πως παίζονται αυτά τα σκληρά πολιτικά παιχνίδια.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας

Απόστολος Γκλέτσος

*Υ.Γ.: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».


NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR